Dienas ziņas

Pēc rekonstrukcijas atklāts Tukuma tiesu nams

Dienas ziņas

Rīgā skolu remontdarbus sola pabeigt laikā

"PNB Bankas" maksātnespēju tiesa vēl nesāk izskatīt

«PNB bankas» klientiem nedēļas laikā garantētajās atlīdzībās izmaksāti 110 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

"PNB bankas" klientiem nedēļas laikā garantētajās atlīdzībās izmaksāti kopumā 110 miljoni eiro jeb 39,4% no visas izmaksājamās summas. Līdz ar to savus finanšu līdzekļus līdz ceturtdienai, 29. augustam, saņēmuši 22 500 "PNB bankas" klientu, informē bankā "Citadele", kas veic garantēto noguldījumu izmaksas "PNB bankas" klientiem.

Pilnīgai garantēto atlīdzību izmaksai "PNB bankas" klientiem būs nepieciešami aptuveni 279 miljoni eiro.

Bankā "Citadele" atgādina, ka no nākamās pirmdienas, 2.septembra, veiktas izmaiņas "PNB bankas" filiāļu darba laikā un mainīts to filiāļu skaits, kurās turpmāk varēs vērsties pēc garantētās atlīdzības saņemšanas.

Tāpat bankas "Citadele" pārstāvji atgādina, ka "PNB bankas" klienti, kuri ir Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) pensiju un pabalstu saņēmēji, ir gaidīti noteiktās "PNB bankas" filiālēs, savukārt pārējiem klientiem jādodas uz kādu no "Citadeles" filiālēm. 

KONTEKSTS:

Šā gada 15.augustā nolemts apturēt "PNB bankas" (iepriekš "Norvik banka") darbību. Bankā kopš 2017.gada beigām konstatēti kapitāla pietiekamības prasību pārkāpumi. Bankai bija pilnībā jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi. 

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 17.augustā pieņēma lēmumu par garantēto atlīdzību izmaksu kārtību "PNB bankas" klientiem, sākot ar 22.augustu, uzticot garantēto atlīdzību izmaksu veikt bankai "Citadele". No Noguldījumu garantiju fonda garantētās atlīdzībās varēs saņemt līdz 100 000 eiro, un  tas attiecas uz 99,2% "PNB bankas" klientu.

Šogad jūlija beigās bankas pārstāvji informēja, ka "PNB bankai" ir teju 500 darbinieku un apmēram 100 000 klientu, no kuriem aptuveni divas trešdaļas ir seniori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti