«Plus punkts» joprojām parādos, netirgo ne presi, ne e-talonus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Viens no lielākajiem preses mazumtirdzniecības tīkliem Latvijā „Plus punkts” iestidzis tik dziļos parādos, ka preses piegādātāji uz to vairs neved jaunākos laikrakstus. Parādu dēļ atņemta iespēja tirgot arī e-talonus. Šī nav pirmā reize, kad uzņēmumam, kuram ir vairāk nekā 150 tirdzniecības vietas visā Latvijā, parādu dēļ rodas sarežģījumi - līdzīgas nedienas „Plus punktam” bija arī šogad pavasarī. Uzņēmumā „Preses serviss” atzīst - šoreiz, salīdzinot ar pavasari, cerības uz pozitīvu atrisinājumu ir mazākas.

Šorīt „Plus punkta” tirdzniecības vietas pircējus gaida pustukšiem plauktiem. Tās preces, kas vēl ir pieejamas, izkārtotas iespējami plaši, logos izkārti paziņojumi, ka e-talonu braukšanai Rīgas sabiedriskajā transportā iegādāties nevar. Nevar arī norēķināties ar maksājumu kartēm. Piegādātāji parādu dēļ pārtraukuši uzņēmumam vest preces, tajā skaitā arī avīzes un žurnālus.

„Mēs no piektdienas apturējām jaunās preses piegādi un šobrīd saucam atpakaļ iepriekšējos izdevumus,” stāsta Inga Samoviča, uzņēmuma „Preses serviss” pārstāve. Viņa arī skaidro, ka „Plus punkta” parādsaistības ir lielas, tuvu pie simt tūkstošiem latu. Konkrēti, cik tirgotājs palicis parādā, „Preses serviss” zināšot tad, kad žurnāli no „Plus punkta” plauktiem atgriezīsies atpakaļ pie izplatītāja.

Ap 100 tūkstošiem latu ir arī uzņēmuma parāds "Rīgas kartei" par Rīgas sabiedriskajā transportā izmantojamo e-talonu tirdzniecību. Šo parādu dēļ e-talonu tirdzniecība "Plus punkta" kioskos pārtraukta, atzīst "Rīgas kartes" valdes loceklis Aleksandrs Brandavs. „Viņi nemaksā mums diezgan lielu naudu un mēs gaidām, kad mums samaksās parādu. Tad mēs atjaunosim e-talonu tirdzniecību "Plus punktos". Pagaidām diemžēl viņi neiet uz pārrunām, kad varētu samaksāt mums parādu. Tāpēc pagaidām mēs vienkārši gaidām, ko viņi mums piedāvās un kad samaksās mums parādus,” saka Brandavs. „Plus punkts” esot bijis vidēji liels e-talonu tirgotājs un ik dienu pārdevis tos par 15 - 20 tūkstošiem latu.

Šī nav pirmā reize, kad „Plus punktā” parādu dēļ pārtrauc preses piegādi un e-talonu tirdzniecību. Līdzīgi notika šā gada pavasarī, kad tirdzniecību atjaunoja tikai pēc parādu nomaksas.

Ingas Samovičas skatījumā, šoreiz atrisinājums varētu nebūt labvēlīgs: „Iepriekš vismaz tika risināts, bija sarunas. Šobrīd nav. Mums ir aizdomas, ka tas viss ļoti, ļoti slikti varētu beigties. Jo neviens nerisina neko, nav nekādu piedāvājumu par samaksām, grafikiem.”

„Plus punkta” mājas lapā izvietots paziņojums, kas aicina sadarbības partnerus par turpmāko sadarbību sazināties, izmantojot norādīto tālruni. Latvijas Radio un, visticamāk, arī „Plus punkta” sadarbības partnerus, zvanot pa norādīto tālruni, gaida tikai zvana noraidīšanas signāli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti