Platību maksājumiem lauksaimniecībā saņemti 57 176 pieteikumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Līdz šā gada 22.maijam Lauku atbalsta dienesta (LAD ) elektroniskajā pieteikšanās sistēmā saņemti 57 176 iesniegumi platību maksājumiem, informē LAD, atgādinot, ka platību maksājumiem vēl var pieteikties līdz 15.jūnijam, bet šajā gadījumā atbalstu samazina 1% apmērā par katru nokavēto darbadienu.

Salīdzinājumam: līdz pagājušā gada 23.maijam, kad maksājumiem varēja pieteikties bez samazinājuma sankcijām, šim atbalstam saņemti 57 849 pieteikumi.

Dienestā norāda arī, ka dati par šajā gadā platību maksājumiem pieteiktajām platībām vēl tiek apstrādāti. Provizoriski dati būs pieejami nākamajā nedēļā. Pērn vienotajam platību maksājumam pieteica kopumā 1,68 miljonus hektāru.

LAD atzīmē, ka šis ir jau trešais gads, kad visi lauksaimnieki platību maksājumiem piesakās elektroniski. Tas ļauj gan ātrāk izmaksāt maksājumus rudenī, gan lauksaimnieki pieļauj krietni mazāk kļūdu nekā tad, ja iesniegumi tiktu iesniegti papīra formātā. Sistēmā ir iestrādāts arī īpašs algoritms "Brīdinām, lai neaizmirstu", kas klientiem pasaka priekšā, kādiem atbalsta veidiem vēl var pieteikties.

Ja lauksaimnieki vēlas veikt labojumus vai papildinājumus iesniegumos, tas jādara līdz 15.jūnijam.

28.maijā LAD izsūtīts arī vēstules uz e-pastu tiem lauksaimniekiem, kuru pieteikumos ir redzams, ka pieteiktās platības pārklājas ar cita klienta pieteiktajām platībām. Tas ļaus ātri atrisināt šādas situācijas un nevajadzēs piemērot sodu, samazinot atbalsta maksājumu, norāda atbalstu administrējošajā dienestā.

KONTEKSTS:

Pieteikšanās platību maksājumiem šogad sākta 16.aprīlī.  Pērn subsīdijās zemniekiem un mežu īpašniekiem izmaksāts rekordliels finansējums – ap 600 miljoniem eiro. Pērn platību maksājumi palielinājās par 14%, un provizoriskā atbalsta likme bija ap 68 eiro par hektāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti