Platībmaksājumiem savlaicīgi pieteikušies 58 000 zemnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Zemnieki Lauku atbalsta dienestā (LAD) pieteikties platību maksājumiem varēs vēl līdz 15.jūnijam. Taču tiem, kas iesniedz pieteikumus pēc 22.maija, atbalstu samazina viena procenta apmērā par katru nokavēto darbadienu. Nedēļas sākumā elektroniskajā pieteikšanās sistēmā bija saņemti teju 58 000 iesniegumu platību maksājumiem bez kavējuma sankcijām.  

LAD pārstāve Kristīne Ilgaža stāsta, ka aktivitāte nav apsīkusi, un kopumā šobrīd saņemti jau 59 500 pieteikumi, zemnieki turpina iesniegt pieteikumus, arī rēķinoties ar to, ka par katru nokavēto darbadienu atbalsts būs samazināts.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, pieteikumu iesniegšanas aktivitāte līdz dienai, kad varēja iesniegt pieteikumus bez sankcijām, nedaudz mazinājās, atzina Ilgaža, norādot, ka aktivitāte nedaudz samazinās katru gadu, jo saimniecības apvienojas vai iznomā zemi citiem apsaimniekotājiem.

Kopumā aktivitāte laba un aptuveni līdzīga iepriekšējiem gadiem, norāda Ilgaža.

Tāpat līdz 1.jūnijam vēl var pieteikties dīzeļdegvielas, kam piemēro samazināto akcīzes nodokļa likmi, saņemšanai.

LAD pārstāve Kristīne Ilgaža: Par pieteikšanos platībmaksājumiem
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

No 11.aprīļa lauksaimnieki var pieteikties platību maksājumiem. Tā notiek Lauku atbalsta dienesta (LAD) elektroniskajā pieteikšanās sistēmā, līdzīgi kā tas tika darīts pagājušā gadā.  

2017.gadā ir arī  izmaiņas, kas saistītas tieši ar pašiem platību maksājumiem. Šogad bioloģiskajiem zemniekiem jāpierāda ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas, tiem jābūt vismaz 170 eiro par 2016. gadu.

Par visām izmaiņām lauksaimnieki var saņemt ziņas Lauku atbalsta dienesta mājaslapā. Ar kavējumu sankcijām pēdējā pieteikšanās diena būs 15.jūnijs.  

 
 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti