Plāno vienoties par progresīvā nodokļa augstāko likmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

3.jūlijā valdību veidojošās partijas iecerējušas vēlreiz apspriest progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa augstākās likmes piemērošanu.

Jau ir panākta vienošanās, ka ar augstāko likmi tiks aplikti ienākumi virs 55 tūkstošiem eiro gadā. Sākotnēji tika piedāvāts šos ienākumus aplikt ar 31% lielu likmi, bet pēc tam Finanšu ministrija piedāvāja šo likmi noteikt 33,5% apmērā, tādējādi to pielīdzinot līdzšinējai solidaritātes nodokļa likmei. Tomēr pret šādu piedāvājumu iebilda uzņēmēju organizācijas.

Līga Meņģelsone par progresīvo iedzīvotāju ienākumu nodokli
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Skaidrojot šo organizāciju apsvērumus, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone norādīja: "Tām algām, kas ir virs 55 000 eiro gadā, tad attiecīgi gan IIN sadaļai, gan progresīvajam IIN - tam būtu jābūt personificētam apdrošināšanas nodokļa maksājumam. Tāpēc, mūsuprāt, saskaitot to visu kopā, šis maksājums sanāk pārāk liels šīm algām. Tāpēc kopumā likme 48,59% šim algu segmentam ir pār mēru liela. Tāpēc virziens, ka šīs iemaksas tiek novirzītas katra konkrētajā pensiju uzkrājumā, tas būtu tas, kā mēs redzētu šo solidaritātes nodokļa transformāciju."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti