Panorāma

Eiroparlaments par "Brexit"

Panorāma

Sāk profesionālo dienestu NBS

Pašvaldībām pārmet vieglprātīgu būvniecību

Plāno stingrāk iegrožot pašvaldību iespējas aizņemties Valsts kasē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valdība plāno stingrāk iegrožot pašvaldību iespējas aizņemties līdzekļus no Valsts kases. Tas kļuvis zināms dienā, kad Valsts kontrole nākusi klajā ar izvērtējumu par dažādās pašvaldībās īstenotajiem būvniecības projektiem un secinājumu, ka vietvaras mēdz aizņemties neapdomīgi.

Lai stimulētu pašvaldības atbildīgāk ņemt kredītus, reģionālās attīstības ministrija gatavo jaunus noteikumus, kā pašvaldībām izsniegt aizdevumus no Valsts kases. Iecerēts, ka no

nākamā gada aizdevumi tiks izsniegti tikai atbilstīgi valdības noteiktām prioritātēm.

Tikmēr Valsts kontrole secinājusi, ka bieži vien sporta, kultūras un atpūtas būves tapušas neapdomīgā vieglprātībā – bez izvērtējuma, vai tās būs pietiekami noslogotas un cik izmaksās uzturēšana. Rezultātā daudzviet novados tapuši un joprojām top dārgi sporta kompleksi un koncertzāles, kas stāv tukšas un ar katru gadu no pašvaldības prasa arvien vairāk līdzekļu uzturēšanai.

KONTEKSTS:

Pašlaik pašvaldības gan saskaras ar grūtībām īstenot iecerētos projektus, jo kopējais pašvaldību aizņēmumu limits ir sasniegts jau aprīlī. Sasniegto aizņemšanās griestu dēļ vairāk nekā 100 projekti dažādās pašvaldībās, visticamāk, paliks bez naudas

Turklāt šogad pašvaldību aizņēmumu limits tika paaugstināts un noteikts, ka līdz pat ceturtdaļai no projekta kopējā finansējuma jānāk no pašvaldības budžeta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti