Šodienas jautājums

(Zīmju valodā). Šodienas jautājums: par ko liecina gripas un Covid-19 izplatības rādītāji?

Šodienas jautājums

(Zīmju valodā). Šodienas jautājums: kam tiks prasīts papildu finansējums satiksmes jomā?

Šodienas jautājums: kam tiks prasīts papildu finansējums satiksmes jomā?

Pirms ostu reformas tālākas virzīšanas Vitenbergs vēlas sagaidīt ST lēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ostu pārvaldības reformu ir nepieciešams turpināt. Vienlaikus ir jāsagaida Satversmes tiesas lēmums saistībā ar to, intervijā LTV raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība).

Vitenbergs zināja teikt, ka iepriekšējās valdības darba pēdējo mēnešu laikā bija pazudusi "politiskā vilkme" attiecībā uz ostu pārvaldības reformu.

Ministrs plāno pārrunāt, ko nepieciešams izdarīt reformas ieviešanai, tostarp esot jānovērtē ostu aktīvi. Tāpat, viņaprāt, jāsagaida Satversmes tiesas lēmumu saistībā ar iepriekšējās Saeimas opozīcijas deputātu iesniegumu.

Vienlaikus viņš atkārtoti apliecināja, ka uzskata par nepieciešamu turpināt ostu pārvaldības reformu. "Es teiktu, ka virziens uz kapitālsabiedrībām ir mūsdienīgs un Rietumu pasaulē labāk saprotams. Un es domāju – tas varētu palīdzēt arī ostās strādājošiem uzņēmumiem piesaistīt  sadarbības partnerus," sacīja Vitenbergs.

Politiķis plāno tikties ar ostās strādājošajiem uzņēmējiem, kuru viedoklis viņam būšot svarīgs un ņemams vērā. Pēc tam viņš plāno arī sarunu koalīcijā.

Iepriekš politiskā spēka "Apvienotais saraksts" pārstāvji, kas tagad kopā ar Nacionālo apvienību strādā koalīcijā, kritizēja savulaik partijas "Konservatīvie" virzīto lielo ostu reformu.

KONTEKSTS:

Pēc ilgām un plašām debatēm 13. Saeima 2022. gada februārī pieņēma grozījumus Likumā par ostām, kas nosaka Rīgas un Ventspils ostu pārvaldības modeļa maiņu. 

Pēc Zaļo un zemnieku savienības Saeimas deputātu iniciatīvas 36 deputāti no vairākām opozīcijas partijām pieprasīja parakstu vākšanu referenduma rīkošanai pret grozījumiem. Taču parakstu vākšanā saņemti 7215 paraksti, kas ir nepietiekami likuma nodošanai tautas nobalsošanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti