Pirmo reizi kopš krīzes sākuma mazāk par 100 000 bezdarbnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmo reizi kopš ekonomiskās krīzes sākuma bez darba Latvijā ir mazāk par 100 000 ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, vēsta Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA).

Ja maija sākumā NVA uzskaitē bez darba bija 102 760 iedzīvotāji, tad maija beigās vairāk nekā 97 700. Tādējādi pirmo reizi kopš krīzes sākuma bezdarbnieku skaits ir mazāks par 100 000.

Ekonomiskā krīze Latvijā aizsākās 2008.gada rudenī. Vispirms septembrī valdība nolēma iesaldēt valsts sektorā strādājošo algas, savukārt vēl pēc diviem mēnešiem valsts bija spiesta palīdzēt bankrota priekšā nonākušajai „Parex” bankai. Kredītiestādes glābšanai valsts ieguldīja valsts budžeta līdzekļus, ekonomējot uz daudzu citu jomu rēķina.

Aprēķināts, ka maijā bez darba Latvijā bijuši 9,9% valsts iedzīvotāju. Salīdzinājumā ar aprīli, bezdarba apjoms ir samazinājies par 0,5%.

NVA akcentē, ka aģentūrā darba devēji visvairāk ir meklējuši pārdevējus veikalos, šuvējus, palīgstrādniekus, kravas automobiļu vadītājus, pavārus, kūdras ieguves palīgstrādniekus, pastniekus, komplektētājus, kuģu remontatslēdzniekus, rokas lokmetinātājus, vilcējautomobiļa vadītājus, kuģubūves atslēdzniekus, veikala kasierus, pārdevējus konsultantus, sezonas lauksaimniecības strādniekus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti