Panorāma

Prezidents un uzņēmēji vizītē Azerbaidžānā

Panorāma

Dombrovskis nesteigs tikties ar Krugmenu

"Liepājas metalurgs" sāk atlaist strādniekus

Pirmie «Liepājas metalurga» strādnieki reģistrējušies kā bezdarbnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma „Liepājas metalurgs” pirmie četri nu jau bijušie strādnieki ir oficiāli reģistrējušies kā bezdarbnieki.

Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāle vēsta, ka šobrīd nav saņēmusi pieteikumu par AS „Liepājas metalurgs” strādnieku kolektīvu atlaišanu. “Informāciju no Metalurga būtu svarīgi saņemt savlaicīgi. Ceru, ka viņi to izdarīs un mums atliks laika izvērtēt, kādi ir tie cilvēki, ko plānots atlaist, kas tie ir par speciālistiem,” norāda aģentūras Liepājas nodaļas vadītāja Dace Baumane.

Viņa domā, ka četri bijušie strādnieki jau drīzumā varētu atrast jaunu darbu. “Mums ir pieejamas 170 darba vietas. Tie četri cilvēki, kuri atnāca - viens ir atslēdznieks, viens ir sagādnieks, divi – palīgstrādnieki,” uzsver Baumane.

AS „Liepājas metalurgs” pārstāve Simona Laiviniece norāda, ka aprīlī samazinātas štata vietas un pārtrauktas darba attiecības ar tiem strādniekiem, kam ir iespēja strādāt citur. Samazinātās vakanču vietas un uz savstarpēju vienošanos lauztās darba attiecības kopumā veido samazinājumu par 80 štata vietām, un tas uzņēmumam katru mēnesi ļaus ieekonomēt 49 600 latu. Uzņēmums uzsver, ka to nevar uzskatīt par kolektīvo atlaišanu, un, ja tāda notiks, viss noritēšot atbilstoši valsts likumdošanai.

Tikmēr strādnieku vidū vēl joprojām valda neziņa. Uzņēmuma arodbiedrības vadītājs Jānis Grava pauž, ka vēl nav skaidrs, cik daudz cilvēku būs jāatlaiž. Lielāka skaidrība varētu būt pēc 29. aprīlī plānotās uzņēmuma valdes sēdes.

Savukārt kāds strādnieks, kurš vēlējies palikt anonīms, norādīja, ka nekādas informācijas par nākotni neesot.

Šobrīd uzņēmums atkal apturējis pamatražošanu, un, kad tā tiks atjaunota, pagaidām nav zināms. Grava norāda, ka strādnieki tomēr nākot uz darbu un veicot remontdarbus un citus ar pamatražošanu nesaistītus pienākumus.

Ziņots, ka „Liepājas metalurgs” ir nonācis finanšu grūtībās un tagad meklē investoru. Uzņēmuma saimnieki arī vēlējās iegūt valsts atbalstu un ieguldījumu uzņēmumā, taču valdība pret šo lūgumu izturas noraidoši. Uzņēmuma vadība sola, ka jau tuvākajā laikā varētu būt informācija par kādu investoru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti