Pirmdien gaidāma rekordaugsta vidējā elektroenerģijas biržas cena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pirmdien "Nord Pool" biržas Latvijas reģionā tiek prognozēta jauna rekordaugsta vidējā elektroenerģijas cena - 290,06 eiro par megavatstundu (MWh), liecina "Nord Pool" informācija.

Prognozētas, ka pirmdien starp plkst.16 un 17 elektroenerģijas cena pakāpsies pat līdz 626,06 eiro par MWh. Mazākā cena rīt gaidāma naktī no plkst.2-3, kad elektroenerģijas cena būs 125,92 eiro par MWh.

Iepriekšējie elektroenerģijas biržas cenas rekordi tika sasniegti iepriekšējā pirmdienā, 29. novembrī, kad dienas vidējā cena bija 263,96 eiro par MWh, bet pēcpusdienā no plkst.17 līdz 18 elektroenerģijas cena pakāpās līdz 421,87 eiro par MWh.

Turpmākajā nedēļā elektroenerģijas vidējā dienas cena nepārsniedza 200 eiro par MWh robežu, zemāko vidējo dienas cenu sasniedzot svētdien, 5. decembrī - 148,28 eiro par MWh.

Svētdien augstā elektroenerģijas cena būs no plkst.17 līdz 18 - 256,91 eiro par MWh.

Kā pirms nedēļas skaidroja AS "Latvenergo", vērtējot cenu kāpumu "Nord Pool" biržā, tā galvenais iemesls joprojām saglabājas laikapstākļi - iestājies vēsāks laiks un samazinājusies vēja enerģijas izstrāde, kā arī papildus ir pieaugušas oglekļa dioksīda (CO2) kvotu cenas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti