Pirmajā pusgadā valsts budžetā no azartspēļu nodokļiem iemaksā vairāk, nekā plānots

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šā gada pirmajā pusgadā valsts budžetā no azartspēļu nodevas un nodokļa, kā arī preču pakalpojumu loteriju organizēšanas nodevas iemaksāts vairāk, nekā plānots, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas dati.

Kopumā gada pirmajos sešos mēnešos valsts budžetā no azartspēļu nodevas un nodokļa, kā arī preču pakalpojumu loteriju organizēšanas nodevas tika iemaksāti 8,365 miljoni latu, kas ir par 2,5% vairāk, salīdzinot ar iepriekš plānoto. Vienlaikus, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pirms gada, šogad valsts budžeta ieņēmumi no nodevām un nodokļiem bija par 5,9% lielāki.

Pēc inspekcijas datiem, ka pirmajā pusgadā azartspēļu nodoklī valsts budžetā iemaksāja 7,179 miljonus latu (99,7% no kopumā plānotā), izložu nodoklī – 682 tūkstošus latu (51,5% virs plāna), bet azartspēļu un izložu nodevā – 504 tūkstošus latu (98,4% no kopumā plānotā).

Savukārt pašvaldību budžetos no azartspēļu nodokļa šā gada pirmajā pusgadā ienākumi veidoja 2,393 miljonus latu, kas ir par 1,7% vairāk, nekā sākotnēji plānots, un par 4,3% vairāk nekā 2012.gadā.

Analizējot ieņēmumus valsts un pašvaldību budžetos no nozares uzņēmumiem, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne aģentūrai BNS atzina - iepriekš tika plānots lielāks azartspēļu vietu un iekārtu skaita pieaugums nekā faktiski, tāpēc azartspēļu nodokļa un nodevas ieņēmumi nav iekasēti plānotajā apjomā.

Birne arī atzīmēja, ka kopumā valsts un pašvaldību budžetos izložu un azartspēļu nozares uzņēmumi 2013.gada sešos mēnešos ieskaitījuši 16,225 miljonus latu jeb par 1,2 miljoniem latu vairāk nekā 2012.gada sešos mēnešos.

Ieņēmumi valsts budžetā no izložu un azartspēļu nodevas un nodokļa, marķējuma zīmju nodevas un preču pakalpojumu loteriju organizēšanas nodevas (milj.latu)

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti