Pirmajā pusgadā Rīgas ostā rekordliels pārkrauto konteinerkravu apjoms; kopumā kravu skaits sarucis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmajā pusgadā caur Rīgas ostu nosūtīti 2,18 miljoni tonnu konteinerkravu, kas ir augstākais pusgada rezultāts ostas pastāvēšanas vēsturē, informē Rīgas Brīvostas pārvalde. Tiesa, kopumā Rīgas ostā pārkrauts 17,5 miljoni tonnu dažādu kravu, kas saņemtas un no Rīgas nosūtītas uz 43 pasaules valstu ostām, kas gan ir par 4,1% mazāk kā pērn pirmajā pusgadā.

Brīvosta norāda, ka salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu konteinerkravu apjoma pieaugums bijis 9,4%.

Tāpat pozitīvs pieaugums bijis attiecībā uz beramkravām – pārkrauts par 4,5% vairāk nekā pērn.

Osta skaidro, ka līdz ar Krievijas tranzīta plūsmas mazināšanos, bija prognoze, ka beramkravu apjoms saruks. Tomēr kopumā caur ostu tika nosūtīts 2,63 miljoni tonnu kravu, kas gandrīz saglabāja maija līmeni. Turklāt salīdzinājumā ar maiju nedaudz pieaudzis caur ostu nosūtīto ogļu un ķīmisko beramkravu daudzums. Tādējādi kopumā 2017. gada pirmais pusgads ogļu pārvadājumos pret 2016. gada attiecīgo periodu bijis pat veiksmīgāks – ostā pārkrauts 6,4 miljoni tonnu ogļu, kas ir par 7,4% vairāk.

Pieaudzis arī kokmateriālu beramkravu kopapjoms – no ostas nosūtīts 1,3 miljoni tonnu, un pēc daudzuma tas ir otrs lielākais beramkravu veids ostā. Pozitīvi rādītāji bijuši arī attiecībā uz metālu grupas beramkravām, labības produktiem, akmens šķembām un kūdrai. Savukārt mazāks apgrozījums bijis ķīmiskajām beramkravām un sojas produktiem.

Pozitīvi rezultāti bijuši arī ģenerālkravu pārkraušanā – šogad pirmajos sešos mēnešus pārkrauts par 9,4% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā jeb 3,36 miljoni tonnu ģenerālkravu.

Tiesa, naftas produktu gan Rīgas ostā ir bijis mazāk. Salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu to apstrāde ir sarukusi par trešdaļu.

Visbeidzot, ir palielinājies Rīgas ostā apkalpoto pasažieru skaits – tas pieaudzis par 45,7% un pārsniedzis 364 000. Pozitīvi rādītāji bijuši gan attiecībā uz prāmju, gan kruīzu satiksmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti