Pirmajā naktī VID iesniegtas vairāk nekā 10 000 ienākumu deklarācijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No ceturtdienas, 1. marta, Valsts ieņēmumu dienestā (VID) var iesniegt gada ienākumu deklarāciju par pagājušo gadu gan tie nodokļu maksātāji, kam tas jādara obligāti, gan tie, kuri to vēlas darīt brīvprātīgi, lai saņemtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) par attaisnotajiem izdevumiem.

VID pārstāve Kristīne Augstkalne-Bērziņa
00:00 / 01:09
Lejuplādēt

Pirmās dienas rītā VID filiālēs veidojas rindas, bet VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā pirmajā naktī jau iesniegti vairāk nekā 10 000 deklarāciju. VID aicina nesteigties ar deklarāciju iesniegšanu un, ja iespējams, darīt to elektroniski.

VID pārstāve Kristīne Augstkalne-Bērziņa atgādina, ka deklarācijas var iesniegt ne tikai VID filiālēs, bet arī valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.

"Plkst.2 naktī elektroniskajā deklarēšanās sistēmā jau 7500 cilvēki bija iegājuši un snieguši deklarāciju. Varētu teikt tā, ka pusstundā elektroniski tiek iesniegtas 5000 deklarācijas. Tad, kad ir ļoti daudz pieslēgumu, tad sistēma mazliet bremzē. Līdz ar to mēs gribētu aicināt cilvēkus tiešām nemēģināt to izdarīt uzreiz šajā pirmajā dienā," teica VID pārstāve.

Viņa atgādināja, ka gada ienākumu deklarāciju par pagājušo gadu var iesniegt līdz pat 2021.gada 16.jūnijam. Iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) par attaisnotajiem izdevumiem tiek atmaksāts trīs mēnešu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti