Aktuāli

VARAM grib skaidrāk nošķirt atkritumus un pārstrādes materiālus

Aktuāli

FKTK vadītājs par "ABLV Bank" garantētajām atlīdzībām

VID pārstāve Dace Pelēkā par gada ienākumu deklarāciju iesniegšanu

Pirmajā dienā VID saņem 10% no pērnā gada visa deklarāciju apjoma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdien, 1. martā, līdz plkst.22 Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegti 105 tūkstoši gada ienākumu deklarāciju elektroniskā veidā un vēl pāris tūkstoši klātienē, intervijā Latvijas Radio pastāstīja VID ģenerāldirektores vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā.

Šogad pirmajā deklarāciju iesniegšanas dienā aktivitāte ir lielāka, lai gan ne būtiski salīdzinājumā ar citiem gadiem. Kopumā pirmajā dienā saņemti vairāk nekā 10% no to deklarāciju skaita, kas iesniegtas pērn visa gada laikā.

Arī pirmās dienas rītā VID filiālēs veidojās rindas, bet elektroniski pirmajā naktī bija iesniegti vairāk nekā 10 000 deklarāciju.

Neraugoties uz lielo deklarāciju apjomu, elektroniskās deklarēšanas sistēmas darbs neesot pārtrūcis, tā gan strādājusi lēnāk. Pelēkā to skaidroja ar informācijas automātisku atlasi sistēmā.

VID pārstāve mudināja iedzīvotājus iesniegt deklarācijas pārsvarā elektroniski,  lai gan aizvien ir pieejama iespēja to izdarīt klātienē.

Gada ienākumu deklarāciju par 2017.gadu var iesniegt līdz pat 2021.gada 16.jūnijam. Iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) par attaisnotajiem izdevumiem tiek atmaksāts trīs mēnešu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti