Pirmajā ceturksnī apkalpoto pasažieru skaits samazinājies par 2,7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija liecina, ka šī gada pirmajā ceturksnī kopējais apkalpoto pasažieru skaits samazinājies par 2,7%, salīdzinot ar iepriekšējā gada analoģisku periodu.

Visbiežāk izmantotais sabiedriskā transporta veids ir regulāras satiksmes autobusi, ar kuriem pārvietojās vairāk nekā puse visu sabiedrisko transportu izmantojošo pasažieru. Ar regulāras satiksmes autobusiem 2013.gada pirmajā ceturksnī pārvadāja 27,1 miljonu pasažieru - par 6,4% mazāk nekā iepriekšējā gada janvārī - martā. Lielāko daļu (99,7%) pasažieru pārvadāja iekšzemē. Pārvadāto pasažieru skaits iekšzemē samazinājās par 6,4%, tai skaitā pilsētas nozīmes maršrutos par 6,7%, reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos par 5,8% un reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos par 5,7%. Arī starptautiskajos pārvadājumos pārvadāto pasažieru skaits samazinājās par 7%.

Dzelzceļa transportā 2013.gada pirmajā ceturksnī pārvadāto pasažieru skaits saruka par 1,5%. Iekšzemē, kur pārvadāja 98,5% no visiem dzelzceļa pasažieriem, to skaits samazinājās par 1,6%, savukārt starptautiskajos pārvadājumos (galvenokārt starp Latviju un Krieviju) pieauga par 10,3%.

Ar pilsētu elektrisko transportu 2013.gada 1.ceturksnī pārvadāja 22,3 miljonus pasažieru, kas ir par 1,9% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā.

Ar trolejbusiem pārvadāto pasažieru skaits palielinājās par 1,1%, bet ar tramvajiem - par 2,8%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti