Rīta Panorāma

Intervija ar Marģeru Zeitmani

Rīta Panorāma

Tiltu saremontēja, gājēju ietvi demontēja.

Intervija ar Uldi Auguli

Pirmais testa kravas vilciens no Ķīnas veiksmīgi nonācis Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas teritorijā veiksmīgi nonācis pirmais testa kravas vilciens no Ķīnas, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība).

Pēc viņa sacītā, vēl nepieciešams iziet visas nepieciešamās procedūras, lai tranzīta krava varētu turpināt ceļu tālāk. Testa kravas vilciena svinīgā sagaidīšana plānota 5.novembrī.

Testa kravas vilciens Latvijā nonācis salīdzinoši ātri, un tas, ministra vērtējumā, ir "nopietns Latvijas pieteikums, lai sekmīgi sadarbotos ar Ķīnu."

Vienlaikus Augulis atzina, ka ir jāturpina darbs ne tikai pie Ķīnas kravu piesaistes, bet arī par kravu vešanu uz Ķīnu. Ķīnieši ir izrādījuši interesi, piemēram, par Latvijas kokmateriāliem. Tie pašlaik tiek vesti ar kuģi, un jūras ceļš ir salīdzinoši garāks un prasa ilgāku laiku kravas nogādāšanai gala mērķī, sacīja satiksmes ministrs.

Viņš atzina arī, ka Latvija mēģina piesaistīt ne tikai tranzīta kravas no Ķīnas, bet arī mēģina attīstīt citus kravu tranzīta maršrutus, piemēram, no Kazahstānas, cerot daļēji kompensēt Krievijas kravu samazinājumu.

Jau ziņots, ka par tālāku sadarbību ar Ķīnu tranzīta jomā plānots runāt šīs nedēļas nogalē Rīgā, kur uz tikšanos ar 16  Centrālās un Austrumeiropas valstu valdību vadītājiem ieradīsies Ķīnas premjers Lī Kecjans.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti