Pirmais sociālais uzņēmums saņēmis «Altum» grantu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā "Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai" attīstības finanšu institūcija "Altum" piešķīrusi pirmo grantu 20 000 eiro apmērā sociālajam uzņēmumam SIA "KK Original Design". Ar saņemto finanšu atbalstu uzņēmums izstrādās un realizēs kvalitatīvas rehabilitācijas iekārtas bērniem ar kustību traucējumiem, informē Labklājības ministrijā (LM).

2018.gada februārī SIA "KK Original Design" izveidoja divi Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas absolventi Valters Krētainis un Ģirts Toms Klampis. Viņu uzņēmums izstrādā pārvietošanās palīgierīces bērniem, kuri cieš no cerebrālās triekas, palīdzot viņiem uzlabot savu fizisko un garīgo stāvokli, kā arī padara pilnvērtīgāku un komfortablāku bērnu ģimenes locekļu ikdienu.

Par saņemto līdzfinansējumu uzņēmums plāno uzsākt divu jau esošu produktu ražošanu, kā arī izstrādāt un ražot trīs jaunus produktus, kas palīdzētu pārvietoties bērniem ar kustību traucējumiem.

Līdz 2022. gadam granta finansējums no ESF 12 miljonu eiro apmērā būs pieejams vairāk nekā 200 uzņēmumiem, kuriem piešķirts sociālā uzņēmuma statuss un kuri būs reģistrēti LM sociālo uzņēmumu reģistrā.

Grantu varēs saņemt gan sociālās uzņēmējdarbības uzsākšanai, gan esošās darbības paplašināšanai.

Plašāka informācija par ESF finansēto pasākumu "Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai" pieejama LM mājaslapā.

KONTEKSTS:

Kopš aprīļa Latvijā spēkā stājies Sociālā uzņēmuma likums, kas nosaka kritērijus sociālā uzņēmuma statusa iegūšanai un atbalsta mehānismus šādiem komersantiem. Ar šo likumu vēlas sekmēt sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju nodarbinātību. Līdz jūnija beigām bija reģistrēti seši sociālie uzņēmumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti