4. studija

Kuldīgas Annas baznīca nesadzīvo ar stārķiem

4. studija

Jūrmalnieki nemierā - gar dzelzceļu izzāģē ceriņus

Lietuviešu desas mūsu tirgū ar Latvijas pilsētu nosaukumiem

Pilsētu vārdi pārtikas nosaukumos – atbildīgie sāk vērtēt pretrunīgo praksi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pārtikas veikalu plauktos netrūkst izstrādājumu ar nosaukumiem, kas var maldināt pircēju par produktu izgatavošanas vietu, un, lai gan Zemkopības ministrija tajā problēmu nesaskata, tomēr atbildīgās iestādes izvērtēs, vai tā nav negodīga komercprakse, ziņoja LTV raidījums “4.studija”.

Pirms vairāk nekā pieciem mēnešiem “4.studija” stāstīja par “Ventspils gaļas” “Rēzeknes desu”, kas patiesībā ir ražota nevis Ventspilī, bet gan Lietuvā, un Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šādu marķējumu atzina par maldinošu.

Zemkopības ministrijas Pārtikas drošuma un higiēnas nodaļas pārstāve Gunta Evardsone pastāstīja, ka šī gada februārī Zemkopības ministrija rīkoja sanāksmi ar Tieslietu ministrijas un Patentu valdes pārstāvjiem, pēc šīs sanāksmes “ar juristiem notika plašas diskusijas, un mēs nolēmām, ka ir nepieciešams turpināt diskusijas, pieaicinot klāt Patērētāju tiesību aizsardzības centru un arī Konkurences padomi, lai izvērtētu, vai šis marķējums neveicina negodīgu komercpraksi”.

Zemkopības ministrija problēmu tajā, ka Lietuvā ražotam produktam nosaukumā izmantots Rēzeknes un Ventspils vārds, nesaskata, jo sīkiem burtiņiem apakšā tomēr esot norādīta ražotājvalsts.  

Pārtikas un veterinārais dienests gan tā neuzskata.

PVD Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas pārstāve Inga Skādule raidījumam pastāstīja, ka PVD nosaukumu izmantošanu uzskata par maldināšanu, jo “tas ir krietni lielāks nosaukums, izcelts uz pārējā fona”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti