Pievienotā vērtība

Tirgoties interneta platformās: sarežģīta iespēja atrast vietu milzīgajā pasaules tirgū

Pievienotā vērtība

Pelnīt ar atkritumiem: pieprasījums pēc zaļiem uzņēmumiem aug

Akciju tirgus eksperimenta sezonas noslēgums: Kuram labāk veicies biržā

«Pievienotās vērtības» akciju portfeļu sacensībās – fotofinišs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar pēdējā brīža uzrāvienu raidījuma "Pievienotā vērtība" veidotāju akciju portfeļu sacensībā uzvarētāja laurus plūc ilgtermiņa līderis Jānis Ramāns, bet Rudīte Spakovska – atpaliek vien par pārdesmit centiem. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Jāatgādina, pērn novembrī, raidījuma vadītāji sāka nelielu eksperimentu - pirmos praktiskos soļus Baltijas akciju tirgū. Ar salīdzinoši pieticīgu budžetu – katram 300 eiro starta kapitāls, no pašu maka nācis, un sākām veidot savus akciju portfeļus pēc katra saprašanas. Vienīgi uzreiz sadalījām ietekmes sfēras – abi drīkstam ieguldīt Latvijas uzņēmumos, bet Igaunija ekskluzīvi Jānim, attiecīgi Lietuva – Rudītei. 

"Es savus trīs simtus ieguldīju pārsvarā Igaunijā, jo Latvijas piedāvājums, manuprāt, ir tāds pieticīgs, varbūt izņemot "SAF tehnika", kura akcijas šķiet bija pašas pirmās, ko mēģināju nopirkt, pirmās dividendes un ieguldījums dubultojies – patīkama pieredze. Finanšu sektorā mana izvēle bija "Coop pank", kuri darbojas sinerģijā ar pārtikas veikalu ķēdi. Un doma bija, ka viņiem ari pandēmijas laikā vajadzētu iet labi, kamēr konkurentu bankas durvis slēdza. Bija patīkami vērot, ka katru mēnesi pēc jaunāko bankas datu paziņošanas akciju cena turpināja skriet augšup, dubultojot ieguldīto pieaugums 101%," stāsta Jānis. 

Un, lūk, kā eksperimenta gaitā mainījies Jāņa portfeļa sastāvs:

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Savukārt Rudītes stratēģija bija skatīties uz uzņēmumiem, kuri varētu arī pandēmijas vētru pārlaist bez satraukuma. Un vislielākās galvassāpes sagādāja "Grigeo" – Lietuvas papīra izstrādājumu ražotājs. Tā akciju cena pēc uzņēmumam uzliktā soda par vides piesārņošanu svārstījās strauji, te sagādājot zaudējumus, te – peļņu. 

Un, lūk, Rudītes portfelis:

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Bet, kādi ir mūsu eksperta, Kaspara Peisenieka padomi šobrīd? Iepriekš viņš norādīja uz mūsu pieļautajām kļūdām, bet šoreiz abiem padoms ir līdzīgs – izmantot vasaru, lai pārdomātu, kuras akcijas saglabāt portfelī un no kurām varbūt ir laiks šķirties? 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti