Piešķir papildu 21,7 miljonus eiro videi draudzīgu autobusu iegādei 4 pilsētās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Videi draudzīgu autobusu iegādei Daugavpilī, Jēkabpilī, Rīgā un Valmierā piešķirti papildu 21,7 miljoni eiro no Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzekļiem, otrdien, 9. novembrī, apstiprināja valdība.

Satiksmes ministrijā skaidroja, ka piešķirtais papildu finansējums videi draudzīgu autobusu iegādei ir 25,58 miljoni eiro, tai skaitā ES Kohēzijas fonda finansējums ir 21,7 miljoni eiro. Līdzekļi paredzēti vismaz 38 videi draudzīgu autobusu iegādei šajās četrās pilsētās līdz 2023. gada beigām.

Finansējums piešķirts, balstoties uz potenciālo finansējuma saņēmēju sniegto informāciju par līdz šim veiktajiem ieguldījumiem autobusu parka atjaunošanā un nomaiņā, izvērtējot, kur videi draudzīgu autobusu iegāde dod lielāku pozitīvu pienesumu vides uzlabojumu nodrošināšanā.

Satiksmes ministrijā skaidroja, ka siltumnīcefekta gāzu emisiju līmeņa samazināšanai pilsētās ir būtiski samazināt privāto automašīnu lietošanu. Pilnveidojot pilsētu sabiedriskā transporta izmantošanas iespējas un ieviešot videi draudzīgu sabiedrisko transportu, rodas iespēja novirzīt pasažieru plūsmu no privātā uz sabiedrisko transportu, mazinot autotransporta plūsmu pilsētās, tādējādi uzlabojot gaisa kvalitāti pilsētvidē un nodrošinot ilgtspējīgu un efektīvu mobilitāti, samazinot pārvietošanās laiku.

KONTEKSTS:

Kopumā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam pieejamais ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda finansējums videi draudzīga sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstībai ir 279,9 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti