Piešķir 5,1 miljonu eiro Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanai slimnīcās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ministru kabinets lēma piešķirt veselības aprūpes nozarei 5,1 miljonu eiro, kas ļaus ārstniecības iestādēm kompensēt izdevumus Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanai šī gada vasaras mēnešos, informēja Veselības ministrija. 

3,8 miljoni eiro paredzēti izmaksu segšanai par individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem, kas nepieciešami epidemioloģiski drošu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai.

Savukārt pārējā summa tiks novirzīta citiem ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu saistītiem pakalpojumiem ambulatorajā un stacionārajā sektorā, tostarp laboratoriskajiem pakalpojumiem, attālinātajām konsultācijām, pacientu transportēšanas izmaksām.

Līdzekļi tiks novirzīti ārstniecības pakalpojumu sniedzējiem faktisko izmaksu segšanai par šā gada jūniju un jūliju.

KONTEKSTS:

Pirmais Covid-19 uzliesmojums Latvijā piedzīvots 2020. gada martā, kad valdība izsludināja ārkārtējo situāciju, kas beidzās 9. jūnijā, jo vasarā vīrusa izplatība norima. Tomēr rudenī uzliesmojums atsākās, tāpēc valdība noteica otro ārkārtējo situāciju, kas beidzās 2021. gada 6. aprīlī.

Arī šovasar Latvijā ierobežojumu bija mazāk, jo 14 dienu kumulatīvais saslimšanas gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju turējās zem 100 gadījumiem. Cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātu pulcēšanās ierobežojumu nav, tomēr arī privātos pasākumos jāuzrauga, vai visiem tie ir. Sertifikāta turētāji kafejnīcās un krogos drīkst sēdēt iekšā. Ēstuvju terasēm atcelts darbalaika ierobežojums, bet veikalos vienlaikus drīkst būt vairāk cilvēku. Cilvēki ar Covid-19 sertifikātu kolektīvos drīkst nevilkt masku, bet iedzīvotājiem bez tā maska jāvelk.

Iepriekš bija paredzēts, ka laikā, kad saslimstības rādītājs pārsniegs 120 gadījumu atzīmi, ierobežojumus nāksies pastiprināt, tomēr valdība lēma to nedarīt, nosakot, ka līdz nākamajam lēmumam spēkā ir līdzšinējie ierobežojumi. Pieaugot Covid-19 saslimstībai un slimnīcu noslodzei, valdība šonedēļ lems par iespējamiem jauniem Covid-19 ierobežojumiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti