Piešķir 14,2 miljonus eiro izdevumu kompensēšanai par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu pasažieru pārvadājumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valdība otrdien, 21. decembrī, lēma piešķirt Satiksmes ministrijai (SM) 14,2 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu normatīvajā regulējumā noteikto izdevumu kompensēšanu valsts AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu pasažieru pārvadājumiem, informēja SM.

Saskaņā ar normatīvo regulējumu, lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumu ar dzelzceļu nepārtrauktību, valsts kompensē pasažieru pārvadājumu pa dzelzceļu izdevumus, ko veido pārvadātāja AS "Pasažieru vilciens" (PV) un dzelzceļa infrastruktūras nodrošinātāja LDz izdevumi saistīti ar pasažieru pārvadājumiem.

Valsts budžeta programma "Sabiedriskais transports" budžeta apakšprogramma "Finansējums dzelzceļa publiskai infrastruktūrai" nodrošina nepieciešamo finansējumu pārvadātājam PV infrastruktūras maksas segšanai.

Vienlaikus pasažieru pārvadājumu pa dzelzceļu nodrošināšanai ir nepieciešams finansējums dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam LDz infrastruktūras uzturēšanai un atjaunošanai saistībā ar pasažieru pārvadājumiem, skaidroja SM.

Lai kompensētu šos izdevumus, valdība katru gadu izskata jautājumu par papildu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" vai citiem budžeta ārkārtas līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti