Piešķir 12,7 miljonus eiro PV izdevumu kompensēšanai par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valdība otrdien, 11. decembrī, no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķīra papildu finansējumu 12 741 613 eiro, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto izdevumu kompensēšanu “Pasažieru vilcienam” (PV) par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu, informēja Satiksmes ministrijā.

Lēmumu par papildu naudas piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” Ministru kabinets pieņēma, pamatojoties uz Satiksmes ministrijas informatīvajā  ziņojumā “Par papildu finansējuma piešķiršanu publiskās dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas izdevumu segšanai” minēto.

Pasažieru pārvadājumu pa dzelzceļu valsts pasūtījuma nodrošināšanai ir noslēgts līgums ar AS “Pasažieru vilciens” par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālos starppilsētu nozīmes maršrutos pa dzelzceļu. Līgums par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālos starppilsētu nozīmes maršrutos pa dzelzceļu paredz, ka AS “Pasažieru vilciens” tiek kompensētas izmaksas par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu, kas noteiktas saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, faktiskā pasūtījuma apjomā.

Reģionālās nozīmes pārvadājumos pa dzelzceļu, precīzāk AS “Pasažieru vilciens”, būtisku izmaksu daļu (vidēji 50% no kopējām ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu saistītajām izmaksām) veido maksa par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu.

Maksas par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu segšanai valsts budžetā tiek piešķirts bāzes finansējums 23 874 774 eiro apmērā. 

Nepieciešamais finansējums maksas par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu segšanai ir 38 116 387 eiro, attiecīgi, ņemot vērā piešķirto finansējumu maksas par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu segšanai, nepieciešams papildus piešķirt finansējumu 14 241 613 eiro apmērā. 

Ievērojot iepriekšminēto, Satiksmes ministrija lūdza piešķirt 12 741 613 eiro no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto izdevumu kompensēšanu AS “Pasažieru vilciens” par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu. Pārējās nepieciešamās iztrūkstošās finansējuma daļas piešķiršana tiks risināta sadarbībā ar Finanšu ministriju 2019. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti