Dienas ziņas

Vīngliemežu audzētāji bankrotē un meklē jaunas iespējas

Dienas ziņas

Valsts prezidenta vēlēšanas

Pieredzējušie uzņēmēji atbalsta jaunas idejas

Pieredzējušie uzņēmēji atbalsta jaunas idejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šovasar sarosīties aicināts ikviens, kuram padomā kāda līdz šim neīstenota biznesa ideja, jo ir iespēja piedalīties ideju konkursā "Biznesa ekspresis". Konkursa uzvarētāji tiks noskaidroti piecos Latvijas reģionos. Balva būs nauda idejas īstenošanai. Viens no konkursa atbalstītājiem ir metālapstrādes uzņēmums "Valpro", kura vadītājs uzskata, ka Latvijas ekonomikai ir vajadzīgs inovatīvs piedāvājums.

Lai gan dažāda veida konkursi ar mērķi atbalstīt jaunos uzņēmējus Latvijā notiek ik pa laikam, to noteikti nav par daudz. Latvijas ekonomika aizvien ir salīdzinoši jauna, tāpēc uzņēmējiem ir nepieciešams atspēriena punkts.

"Es gribētu, lai nav ideju konkurss, kur beigās saņem balvu un priecājas, bet neīsteno ideju. Gribētu aicināt, jo šī ir tava iespēja, tramplīns - ātrāk, straujāk. Ne velti mēs esam ielikuši nosaukumā vārdu "ekspresis"," stāsta konkursa "Biznesa ekspresis" vadītāja Elīna Leimane.

Konkursam "Biznesa ekspresis" var pietekt visdažādāko nozaru biznesa idejas. Tās var būt saistītas ar lauksaimniecību, jaunu pakalpojumu sniegšanu vai mājražošanu.

"Galvenais - skatīties, ko mēs varam savam reģionam dot. Tas ir reģionālais biznesa ideju konkurss, līdz ar to rakurss ir kontekstā ar to, kas manam reģionam [vajadzīgs]," uzsver Elīna Leimane.

Viens no ideju konkursa atbalstītājiem ir metālapstrādes uzņēmums "Valpro". Tā vadītājs norāda - Latvijai ir nepieciešamas inovatīvas biznesa idejas, jo tikai tā ir iespējams veicināt ekonomikas izaugsmi.

"Kamēr Latvijā neattīstīsies uzņēmējdarbība un radīšana, bet attīstīsies sadalīšana un pārdalīšanai vai pieprasīšana, šajā valstī būs ļoti grūti izdzīvot. Ja Latviju kaut kas glābs, tad tā ir uzņēmējdarbība un inovācijas. Tas ir iemesls, kāpēc mēs atbalstām šo konkursu," norāda SIA "Valpro" valdes priekšsēdētājs Aivars Flemings.

"Valpro" jau iepriekš ir sadarbojies ar augstskolu studentiem, kopīgi vērtējot jauniešu biznesa idejas. Ar pieredzējušā uzņēmēja padomu vairākas no tām ir izdevies arī realizēt. "Es ļoti ceru, ka būs kas tāds, kas būs izmantojams. Esmu pārliecināts, ka jaunieši ir radoši, ir jābūt labam rezultātam," pauž Aivars Flemings.

Savu biznesa ideju ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu, ar interneta starpniecību var iesniegt līdz 28.jūnijam. Labāko ideju autori katrā reģionā varēs saņemt finansējumu no 2000 līdz 5000 eiro apmērā savas idejas īstenošanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti