Dienas ziņas

Palielinājies norēķinu skaits ar maksājumu kartēm

Dienas ziņas

Ja apstākļi nemainīsies, būs jāmainās T/C

Pieraksts frizētavās nedēļām uz priekšu

Pieraksts frizētavās jau nedēļām uz priekšu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc vairāk nekā divu mēnešu dīkstāves frizētavas atkal atvērušas pierakstu. Rinda pat mazpilsētā jau izveidojusies vismaz uz pāris nedēļām. Tikmēr salonos mēģina salāgot visas jaunās epidemioloģiskās drošības prasības, kas radījušas neskaidrību par to izpildi. Viens no Bauskas lielākajiem saloniem pierakstu atvēris uz mēnesi, jo neesot pārliecības, vai darbošanās šādā režīmā būs rentabla.

Ziema vēl īsti nav atkāpusies, un apaugušās frizūras vēl sedz cepures un kapuces. Nekur tālu nav atkāpies arī Covid-19, tomēr frizētavu darbības atsākšana pašreiz ir viens no iedzīvotāju gaidītākajiem mirkļiem.

"Nu, protams, visām dāmām ir vajadzīgs – kā augstām personām, tā arī parastām. [Mēģināju pierakstīties] šodien. Teica – gaidīsim ceturtdienas ziņas, un tad jau mēģināsim tikt nākamajā nedēļā pie friziera," stāstīja baušķeniece Dita.

Bauskā dzīvojošā Kristiāna sacīja: "Man nebija ļoti steidzami, bet biju priecīga, jo tuvojās tas brīdis, kad vajadzēja iet pie friziera," Kristīna pie friziera pierakstījusies "padsmitajā" martā.

Telefons bez mitas zvana arī vienā no lielākajiem skaistumkopšanas saloniem Bauskā. Salona "BB saloniņš'' vadītāja Biruta Belte stāstīja, ka grūtākais esot nodrošināt epidemioloģiskās prasības atļautajiem pakalpojumiem. Manikīra un pedikīra meistariem  katram ir savs kabinets, bet pieci frizieri līdz šim strādājuši vienā telpā. Atbilstoši noteiktajiem kvadrātmetriem, tagad telpā varētu strādāt divi meistari, tomēr tas neatbilstu citai epidemioloģiskā protokola prasībai, kas paredz, ka pēc katra klienta telpa jāvēdina.

"Bet pakalpojumi nav vienādi. Viens tikai griezīs, cits krāsos. Tie nebeigsies reizē. Tātad tas ir neizpildāms. Es nezinu, tur, iespējams, jāierosina kaut kādas izmaiņas, lai ļauj strādāt blokos,

un pēc kaut kādām stundām veic lielo tīrīšanu visai telpai, un tādā veidā to risināt, jo tas nav tikai mums. Salonos, kur vēl vairāk meistaru strādā, tas ir tikpat, ja ne vēl sarežģītāk," stāstīja Belte.

Lai strādāt varētu vismaz divi frizieri, vienam darba vieta iekārtota atpūtas telpā, un tiekot apsvērta iespēja vēl vienu darba vietu pārcelt uz foajē. Tādējādi katrs varētu strādāt divas dienas nedēļā, bet tas nozīmē ļoti zemus ienākumus frizierim.

KONTEKSTS:

Valdība lēmusi, ka no 1. marta atsevišķu skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji – frizieri, podologi, kā arī manikīra un pedikīra speciālisti – pēc teju divu mēnešu piespiedu dīkstāves varēs atsākt darbu. Vienlaikus noteiktas papildu prasības drošai pakalpojumu sniegšanai, kā arī kontroles pasākumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti