Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Aneti Bērtuli

Rīta Panorāma

Satiksmes drošība jaunā mācību gada sākumā. Intervija ar Normundu Krapsi

Pierakstīts mirklis neizgaist. Atmiņu grāmatas bērniem

Pierakstīts mirklis neizgaist - atmiņu grāmatas bērniem kļūst par biznesu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“LA LA LA Design” - tā sauc uzņēmumu, kuru pirms diviem gadiem izveidoja Evija Ridere un Sabīne Baumane, lai kopīgiem spēkiem veidotu bērnu atmiņu grāmatas. Abas pirms tam nebija pazīstamas. Atrada viena otru “Instagram” tīklā, pēc tam satikās, un tagad tapis arī bizness.

“Es ar dēliņu pastaigājos, un viņš pateica tādu frāzi, ka es pie sevis nodomāju, - to gribas kaut kur pierakstīt. Aizgājām mājās, un es sapratu, ka nav atmiņu grāmatas lielākiem bērniņiem. Ir vai nu gaidību laiks, vai nu pirmais gadiņš,” stāstīja “LA LA LA Design” zīmola vadītāja Evija Ridere.

Tieši tajā brīdī Evijai Riderei radās ideja izveidot šādu īpašu, skaistu atmiņu grāmatu. Viņa ātri vien “Instagram” tīklā atrada dizaineri Sabīni Baumani. Abas satikās, iepatikās viena otrai un saprata, ka šāda grāmata ir jātaisa kopīgiem spēkiem.

“Pierakstīts mirklis nekad neizgaist. Mirkļi ir jāķer un jāpieraksta. Tā tikai šķiet, ka atcerēšos, bet paiet nedēļa, mēnesis, un tu īstenībā jau visu esi aizmirsis,” atzina “LA LA LA Design” dizainere Sabīne Baumane.

Pagāja aptuveni gads, kamēr izdevās izstrādāt produktu. Pašas smejas, ka sāka no beigām – ar grāmatu lielākiem bērniem, bet rezultātā tapa grāmata ar piecām nodaļām dažādiem bērna vecumiem.

“Šī ir bērnu atmiņu grāmata kastē, kur pierakstīt mirkļus. Izceļot šo ārā, var saglabāt mīļlietiņas. Grāmata ir modulējama no bērna gaidīšanas laika līdz pat pirmajai skolas dienai,” stāstīja Sabīne Baumane.

Abas izveidojušas grāmatas gan kastītē, gan tādas, ko iespējams ievietot grāmatu plauktā. Grāmata motivē vecākus kaut ko ierakstīt, jo tiek doti mājieni, ko būtu vērts piefiksēt. Atvēlēta arī vieta fotogrāfijām. Grāmatu pērk ļoti labi.

Patiesībā par bērnu atmiņu grāmatas tapšanu abas sociālajos tīklos sāka runāt, vēl pirms tā bija gatava, un tāpēc pirms pirmās tirāžas jau bija sastājusies pircēju rinda. Līdz gada beigām plānots grāmatu sagatavot arī tirdzniecībai ārzemēs.

“Latvijā noteikti ir ko darīt. Latvija ir ļoti labs tirgus, lai testētu, skatītos, uzlabotu. Ja tu nebūsi vajadzīgs Latvijā, kur tu tālāk pasaulē būsi vajadzīgs? Latvija ir ļoti labs tirgus, lai atspertos un ietu tālāk,” pārliecināta Evija Ridere.

Meitenes arī priecājas, ka grāmatu ļoti labprāt piepilda un iegādājas tieši bērnu tēti. Tas viņām bijis ļoti patīkams pārsteigums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti