Pieprasījums pēc taksometriem krities par 70%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Arī taksometru nozarei šobrīd klājas grūti – pieprasījums ir krities par 70%, informēja Latvijas Taksometru pārvadātāju darba devēju biedrībā. Turklāt vadītājus biedē aizliegums kopā uzturēties vairāk par diviem cilvēkiem.

Valsts policijā mierina, ka tas uz autotransportu neattiecas. Satiksmes ministrija tomēr rekomendē nepārvadāt vairāk par vienu pasažieri, kuram nevajadzētu sēdēt blakus šoferim. Turklāt ieteicams norobežot priekšējās sēdvietas no aizmugurējām un dezinficēt transportlīdzekli.

Ilmārs Lancers: Pieprasījums pēc taksometriem krities par 70%
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

Taksometru pārvadātāju darba devēju biedrības valdes loceklis Ilmārs Lancers uz nozares nākotni šobrīd raugās pesimistiski.

“Kā mēs zinām, lielākā daļa taksometru klientu bija cilvēki, kas brauc uz koncertiem, teātriem, uz klubiem, no klubiem. Visas šīs iestādes ir slēgtas. Plus lidosta, plus autoosta. Nu... nav klientu. Dīvaini, ka, aizsūtot piedāvājumus pārtikas lielveikalu ķēdēm, ka taksometri varētu izvadāt cilvēkiem pārtikas produktus (cik zināms, tur ir milzīgas rindas, vairākas dienas reizēm jāgaida) atbilde diemžēl ir formāli rakstiska – jā, paldies par piedāvājumu, ja būs nepieciešams, tad sazināsimies.

Tā jau gaidām desmit dienas. Nevienam acīmredzot nevajag,” sacīja Lancers.

KONTEKSTS:

Lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatīšanos Latvijā, 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim. Cīņai ar vīrusu noteica aizvien stingrākus ierobežojumus, mācībām skolās jānotiek attālināti, atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi, brīvdienās daļēji slēgti tirdzniecības centri. Noteikti arī jauni pulcēšanās ierobežojumi, ārpus mājām vienkopus ļaujot atrasties ne vairāk par diviem cilvēkiem vai ģimeni.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti