Panorāma

Austrumu partnerības samita centrā Ukraina

Panorāma

Darbs klātienē – tagad tikai ar Covid-19 sertifikātu

Ziemassvētku pasta pārslodze

Piegādes uzņēmumi: Šogad pirmssvētku laikā sūtījumu apjoms pieaudzis par aptuveni 30%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lielākie piegādes pakalpojumu uzņēmumi šobrīd jūt sūtījumu apjoma pieaugumu par aptuveni 30–40%, salīdzinot ar pagājušā gada pirmssvētku periodu, norādījuši uzņēmumi. Gada nogale pasta iestādēm un kurjera pakalpojumu uzņēmumiem parasti ir noslogotākais laiks. Turklāt šogad papildu izaicinājumus rada arī kovida ierobežojumu ietekme uz transportēšanas iespējām un piegādes laikiem. 

“Latvijas pastam” šobrīd lielākās grūtības rada starptautiskās ienākošās un izejošās piegādes. Lielākie sastrēgumi veidojas sūtījumos uz ASV, jo trūkst vietas lidmašīnās. Savukārt ar vietējiem sūtījumiem vismaz pagaidām problēmu nav.

Uzņēmuma “Latvijas pasts” valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns norādīja: “Šeit mums tādas lielas kavēšanās nav. Ir atsevišķas vietas, kur [darbinieku] slimošana vai grūti izbraucamie ceļi, bet kopumā – nē.”

Lielākie piegādes servisa uzņēmumi šobrīd jūt apjomu pieaugumu par 30–40%, salīdzinot ar pagājušā gada pirmssvētku periodu. Turklāt iepirkšanās un pasūtījumu drudzis ar katru gadu sākas arvien ātrāk. 

“Mēs bijām plānojuši sākt strādāt pastiprinātā režīmā decembrī, bet realitātē jau sākām to darīt kopš novembra sākuma,” sacīja uzņēmuma “Omniva” vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare.

Attālinātās iepirkšanās un līdz ar to kurjeru uzņēmumu nozare kovida pandēmijas laikā krietni izaugusi. Dažādās Latvijas vietās parādās arvien jauni pakomāti, bet pirmssvētku laikā uzņēmumi netiek galā ar visiem sūtījumiem un pie skapīšiem veidojas sastrēgumi. 

Uzņēmuma “Omniva” pārstāve sacīja: “Mēs ļoti ceram, ka mums izdosies uzstādīt vēl jaunus pakomātus, tajā skaitā arī Iļģuciemā, kur trešdien dalām no busiņa.”

Savukārt piegādes uzņēmuma “DPD Latvia” valdes priekšsēdētājs Jānis Grants atzīmēja: “Lai cik lielus tos [pakomātus] būvētu, mēs vienmēr kādā brīdi saskaramies ar to, ka tie ir pilni.” 

Decembrī sūtījumu piegādes, visticamāk, prasīs par vairākām dienām ilgāk nekā līdz šim. Tādēļ uzņēmēji aicina dāvanu sūtīšanu neatlikt uz pēdējo brīdi.  

“Ja jūs mums šo sūtījumu nodosiet līdz 17. datumam, tad mēs apsolām piegādāt to līdz Ziemassvētkiem,” pauda Krauze-Čebotare.

Tikmēr “DPD Latvia” pārstāvis piebilda: “Šīs nedēļas laikā, ja nosūtam, tad ir 90% varbūtība ka piegādāsim laicīgi. Tieši uz svētkiem.” 

Piegādātāji īpaši aicina saņēmējus savus sūtījumus no skapīšiem izņemt pēc iespējas ātrāk, pretī solot dažādus labumus. Piemēram, par katru divu stundu laikā izņemtu sūtījumu uzņēmums “Omniva” apņēmies ziedot Bērnu slimnīcai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti