Piebalgs: EK diskusiju par Latvijas gatavību ieviest eiro faktiski nebija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Komisijas (EK) novērtējums par Latvijas gatavību ieviest eiro ir ļoti pozitīvs, un, lai gan Latvijai norādīja uz vēl darāmajiem darbiem sociālās sfēras uzlabošanā, taču lielu diskusiju komisijā nebija. Tā EK novērtējumu komentēja Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs.

„Eiropas Komisijas un Centrālās bankas izvērtējums ir, ka Latvija izpilda visus kritērijus, kas ir nepieciešami, un EK viedoklis ir rekomendēt, ka Latvija varētu būt eirozonā 2014.gada 1.janvārī. Tur nav nekādi „bet”, kritēriji tiek izpildīti,” informēja Piebals.

Tāpat viņš uzsvēra, ka neesot nekādi „bet” par ilgtermiņa problēmām, arī ne par nerezidentu noguldījumiem. „Tā kā tas ir ļoti pozitīvs novērtējums. Diskusiju faktiski nebija. Visi apsveica Latviju ar panākumiem,” sacīja Piebals.

Komisārs gan atzina, ka tika norādīts uz sociālo sfēru, kurai jāpievērš lielāka uzmanība.

Kā ziņots, Eiropas Komisija sniegusi atzinumu, ka Latvija ir izpildījusi Māstrihtas kritērijus un ir gatava pievienoties eirozonai. Līdz ar to EK rekomendē dalībvalstīm atbalstīt Latvijas dalību vienotās valūtas grupā.

Pēc Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas ziņojuma Latvijas atbilstību eiro turpinās vērtēt Eiropas Parlaments. Pēc dažādiem signāliem, arī vērtējums Latvijas dalībai eirozonā, visticamāk, būs pozitīvs. Kā sarežģītākais posms varētu būt debates dalībvalstu starpā, kuras teiks savu izšķirošo vārdu 9. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti