Pieaug Krievijas gāzes īpatsvars ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Krievija šogad piegādājusi gandrīz trešo daļu Eiropas Savienībā (ES) patērētās dabasgāzes. Importa apjoms pieaudzis, neraugoties uz saspīlējumu savstarpējās attiecībās, ko izraisīja konflikts Ukrainā un aizdomas par konkurences noteikumu pārkāpumiem. 

Jaunākajā Krievijas valsts kompānijas “Gazprom” izdevumā norādīts, ka tās piegādātās dabasgāzes īpatsvars Eiropā pieaug. Pagājušajā gadā tā nodrošināja 31% no savienībā patērētās gāzes, un šogad gaidāms jauns rekords.

Kompānija arī norāda, ka “Gazprom” ir vienīgais piegādātājs, kas spēj nodrošināt klientiem Eiropā pietiekamu papildu daudzumu šī dabas resursa.

Pēdējo mēnešu laikā arī oficiālā Brisele mainījusi savu kritisko nostāju pret ietekmīgo Krievijas valsts kompāniju. Iepriekš Eiropas Savienības amatpersonas pieļāva iespēju, ka “Gazprom” izmanto savu dominējošo pozīciju un nosaka augstāku cenu vairākām Austrumeiropas valstīm. Saistībā ar šīm aizdomām tika sākta izmeklēšana. Tomēr anonīmi avoti ziņo, ka sarunās panākts progress, kas ļautu kompānijai izvairīties no soda.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti