Pētījums: Vairums Latvijas pilsoņu uzskata, ka ES prioritātei jābūt nodarbinātībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vairums Latvijas pilsoņu uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) prioritātei jābūt nodarbinātībai, liecina jaunākais Eirobarometra pētījums.

Analizējot iedzīvotāju viedokļus par ES iniciatīvām dažādās jomās, 87% Latvijas pilsoņu kā prioritāti atzīmējuši nepieciešamību modernizēt darba tirgu, tiecoties paaugstināt nodarbinātības līmeni.

Šo aspektu kā svarīgu prioritāti minējuši arī 80% citu ES 28 dalībvalstu pilsoņu.

Tāpat 83% Latvijas pilsoņu un 73% ES 28 dalībvalstu pilsoņu par svarīgu ES prioritāti minējuši uzņēmējdarbības veicināšanu, jaunu prasmju attīstīšanu un ES rūpniecības konkurētspējas nodrošināšanu.

Iniciatīvu palīdzēt trūcīgajiem un sociāli atstumtajiem un ļaut viņiem būt par aktīvu sabiedrības daļu atbalsta 79% Latvijas pilsoņu un 81% ES dalībvalstu pilsoņu. Savukārt vairot ES augstākās izglītības sistēmas kvalitāti un pievilcību vēlas 75% Latvijas pilsoņi un 72% ES dalībvalstu pilsoņu, bet atbalstīt ekonomiku, kurā tiek lietots mazāk dabas resursu un ir mazāks siltumnīcefekta gāzu emisijas - Latvijā 73%, ES 75%.

Kā vidēji būtiska Latvijas un ES dalībvalstu pilsoņu vidū tiek vērtētas iniciatīva palielināt atbalstu pētniecības un attīstības politikai un pārvērst izgudrojumus produktos. Šo aspektu kā ES prioritāti atzīmējuši 58% Latvijas pilsoņu un 64% ES 28 valstu pilsoņu.

Savukārt iniciatīvu attīstīt e-ekonomiku, nodrošinot ES īpaši ātra interneta esamību, atbalsta 58% Latvijas pilsoņu un 51% ES dalībvalstu pilsoņu.

Aptauja Latvijā veikta no 2013.gada 2. līdz 17.novembrim. Minētā aptauja ir divdesmitā "Eurobarometer Standard" aptauja kopš Latvija ir kļuvusi par ES dalībvalsti. "Eurobarometer Standard" pētījums tiek veikts divas reizes gadā, un šīs aptaujas ietvaros tiek sekots līdzi pilsoņu viedoklim par dažādiem ES un tās dalībvalstīs aktuāliem jautājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti