Pētījums: Uzlabojas iedzīvotāju attieksme pret eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ir būtiski pieaugusi informētība par eiro gan iedzīvotāju, gan uzņēmēju vidū, turklāt vērojams, ka iedzīvotāju attieksme uzlabojusies. Tā secināts „Swedbank” pētījumā par gatavību pārejai uz eiro.

Ceturtdien tiks prezentēts pētījums par Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju gatavību pārejai uz eiro. Tā ir jau trešā „Swedbank” veiktā aptauja par iedzīvotāju attieksmi un informētību par eiro.

Kā ceturtdienas rītā sarunā ar Latvijas Radio atklāja "Swedbank" valdes loceklis Latvijā Ģirts Bērziņš, gatavības indekss ir uzlabojies gan iedzīvotāju, gan uzņēmēju vidū.

Uzņēmēju gatavība tiek vērtēta kā vidēja. Atsevišķās jomās tā ir pat ļoti laba, piemēram, saistībā ar cenu norādīšanu. Tai pašā laikā secināts, ka uzņēmēji nav sagatavojušies skaidrās naudas apjoma pieaugumam pirms eiro ieviešanas, jo iedzīvotāji šajā laikā cenšas iztērēt uzkrātos latus.

Tā kā ir pieaugusi informētība par eiro, vērojama arī iedzīvotāju attieksmes uzlabošanās. Savukārt uzņēmēju vidū attieksmes dinamika sāk atpalikt no informētības dinamikas, jo tie sāk apzināties visus veicamos darbus līdz ar valūtas maiņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti