Pētījums: Tikai 8,5% rietumvalstu uzņēmumu pametuši Krieviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Neskatoties uz plašo nosodījumu Krievijas iebrukumam Ukrainā, tikai 8,5%  no tiem rietumvalstu uzņēmumiem, kas pirms kara darbojās Krievijas tirgū, to ir pametuši, liecina Sanktgallenes Universitātes un Starptautiskā Menedžmenta attīstības institūta (IMD) veikts pētījums.

Šveices pētnieki centušies noskaidrot, cik daudz Eiropas Savienībā (ES) un G7 valstīs bāzētu uzņēmumu patiesībā pārtraukuši darbību Krievijā kopš pilna mēroga kara sākšanas Ukrainā pērnā gada februāra beigās.

Pētījumā teikts, ka laikā, kad Krievija vērsa uzbrukumu pret Ukrainu, Krievijā darbojās 1404 Eiropas Savienībā un G7 valstīs bāzētu kompāniju 2405 meitasuzņēmumi.

Līdz novembra beigām tikai 120 vai aptuveni 8,5% šo uzņēmumu bija pārtraukuši vismaz viena meitasuzņēmuma darbību Krievijā.

Krievijas tirgu vairāk pametuši ASV bāzēti uzņēmumi nekā kompānijas, kas bāzētas Eiropā un Japānā. Tomēr arī ASV kompānijas kopš Ukraina kara sākuma pārdevušas vai slēgušas mazāk nekā  18% no saviem meitasuzņēmumiem Krievijā, liecina pētījums.

Tikmēr Krieviju pametuši 15% Japānas un tikai 8,3% ES uzņēmumu.

No tām kompānijām, kas turpinājušas Krievijas meitasuzņēmumu darbību, 19,5% bāzētas Vācijā un 12,4% ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti