Pētījums: Pērn vidējā peļņa uz vienu uzņēmumu bijusi 6511 lati

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Aizvadītajā gadā vidējā peļņa uz vienu uzņēmumu pirms nodokļu nomaksas bijusi 8650 lati, savukārt pēc nodokļiem - 6511 lati, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās SIA „Lursoft” dati.

Ņemot vērā, ka savus finanšu pārskatus par 2012.gadu vēl iesniegs vairāki lielie Latvijas uzņēmumi, paredzams, ka vidējais peļņas rādītājs uz vienu uzņēmumu vēl varētu pieaugt, norāda „Lursoft”.

Pirmo 34 443 digitalizēto uzņēmumu gada pārskatu dati rāda, ka vidējais apgrozījums pērn uz vienu uzņēmumu Latvijā bijis 161 718 lati, kas ir nedaudz mazāk kā 2011.gadā, kad uz 2012.gada 26.aprīli apkopotie dati par 2011.gadu uzrādījuši 190 420 latu apgrozījumu uz vienu uzņēmumu. Lielākā daļa uzņēmumu savus gada pārskatus vēl tikai iesniegs, līdz ar to kopējie finanšu rādītāji vēl būtiski mainīsies.

Pēc smagā 2009.gada un 2010.gada, kad daudzi uzņēmumi Latvijā strādājuši ar ievērojamiem zaudējumiem, pēdējie gadi ļāvuši atgriezties plus zīmē, norāda „Lursoft”.

Līdzīgi kā 2011.gadā, arī 2012.gada provizoriskie dati liecina, ka uzņēmumu finanšu rezultāts gan pirms, gan pēc nodokļu nomaksas pērn bijis peļņa. Lai arī finanšu rādītājos vēl gaidāmas būtiskas korekcijas, jo liela daļa pārskatu vēl nav iesniegta, pirmie dati liecina, ka pagājušajā gadā uzņēmēji turpinājuši atkopties no iepriekš piedzīvotās krīzes, informē „Lursoft”

Pietuvojies daudzu uzņēmumu gada pārskatu iesniegšanas beigu termiņš, tādēļ „Lursoft” veicis vētījumu, lai gūtu ieskatu par uzņēmumu finanšu rādītājiem 2012.gadā.

„Lursoft” dati liecina, ka līdz šā gada 27.aprīlim pārskatus par 2012.gadu iesnieguši 47 648 subjekti, un lielākā aktivitāte, gluži kā citus gadus, bijusi tieši pēdējās nedēļās. Tā, piemēram, pagājušās nedēļas piecās darba dienās pārskatus par pērno finanšu gadu iesnieguši 7852 Komercreģistrā, Uzņēmumu reģistrā un Biedrību un nodibinājumu reģistrā reģistrētie subjekti, taču lielākā aktivitāte noteikti vēl gaidāma šonedēļ. Salīdzināšanai - 2012.gadā aprīļa pēdējā un maija pirmajā nedēļā iesniegti kopumā vairāk nekā 46 000 pārskatu, kas ir gandrīz puse no visiem pārskatiem, kas iesniegti par 2011.gadu.

„Lursoft” atgādina, ka Gada pārskatu likuma 66.pants nosaka - sabiedrībām gada pārskati jāiesniedz ne vēlāk kā mēnesi pēc gada pārskata apstiprināšanas un ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc pārskata gada beigām. Sabiedrībām, kuru bilances kopsumma pārsniedz vienu miljonu latu, neto apgrozījums - 2,4 miljonus latu, bet pārskata gada vidējais darbinieku skaits ir virs 250 (jāatbilst vismaz diviem kritērijiem) un sabiedrībām, kas ir koncerna mātessabiedrība, kura gatavo konsolidēto gada pārskatu, finanšu pārskati jāiesniedz ne vēlāk kā septiņus mēnešus pēc pārskata gada beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti