Pētījums: Pērn Latvijā strauji pieaugušas algas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vidējā alga pēc nodokļu nomaksas Latvijā drīzāk tuvojas 900 eiro, nevis 700 eiro, kā rāda oficiālā statistika. Tas noskaidrots interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online" pētījumā, kurā ņemtas vērā arī aplokšņu algas.

Dati liecina, ka pērn noticis lielākais algu pieaugums pēdējo gadu laikā. Šī tendence varētu turpināties, jo 40% darba devēju norāda, ka plāno algas celt arī šogad. Taču nav pamata domāt, ka pārmaiņas skars visus vienlīdzīgi.

Lielākas algas tiek piedāvātas tāpēc, ka darba devējiem ir aizvien grūtāk atrast darbiniekus. Straujāk aug pieprasījums pēc augsti kvalificētiem speciālistiem. Lielāko pelnītāju vidū jau tagad ierindojami cilvēki, kas nodarbināti informācijas tehnoloģiju (IT), banku, ķīmiskās rūpniecības un farmācijas, kā arī telekomunikāciju sektorā. Šajās nozarēs nodarbinātie vidēji saņem virs 1000 eiro.

Turklāt arvien lielāka plaisa veidojas starp nodarbinātajiem Rīgā un citviet Latvijā. Piemēram, Rīgā vidējā alga ir 968 eiro, kamēr Latgalē pelna gandrīz krietni mazāk – 593 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti