Pētījums: Atalgojums Latvijā aug pakāpeniski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai gan pakāpeniski, tomēr darbinieku atalgojums Latvijas tautsaimniecībā palielinās - tā liecina interneta personāla atlases uzņēmuma „CV Online” veiktais pētījums. Ar tā rezultātiem uzņēmums plāno iepazīstināt otrdien.

Lai noskaidrotu Latvijā strādājošo atalgojuma līmeni, uzņēmums aptaujājis vairāk nekā 6000 respondentus, noskaidrojot atalgojumu 162 dažādām amatu pozīcijām.

„Interneta atlases uzņēmums „CV Online” Latvija sadarbībā ar žurnālu „Kapitāls” ir veicis apjomīgu pētījumu par atalgojumu, kurā ir noskaidrots, kāds ir vidējais atalgojums vairāk kā 160 pozīcijās Latvijā. Kopumā tika aptaujāti vairāk nekā 6700 respondentus interneta aptaujās, un vairāk nekā 160 amatiem ir noskaidrota alga,” stāsta uzņēmuma biznesa attīstības vadītājs Aivis Brodiņš.

Otrdien uzņēmums sola atklāt, kādas ir vidējās algas, kurās profesijās maksā visvairāk, kādi ir papildus labumi, ko cilvēki saņem visbiežāk papildus darba algai un kāda kopumā ir dinamika darba tirgū attiecībā uz atalgojumu.

„Katrā ziņā, tā galvenā tendence ir tāda, ka atalgojuma pieaugums ir novērots, un tas jau ir novērots vairākus gadus, un tas šobrīd ir tāds stabils, bet ne ļoti liels,” piebilst Brodiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti