Rīta Panorāma

Bērnu autosēdeklišu pareiza lietošana

Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Kučinski, ministru prezidentu (ZZS)

Kā apkarot viltojumus ?

Pētījums: 2,5% pasaulē saražotās produkcijas ir viltota

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Aptuveni 2,5 % no pasaulē saražotās produkcijas tiek viltota, liecina Eiropas Intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu novērošanas centra (EU Observatory) pētījumu dati, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID Muitas pārvaldes statistikas dati liecina, ka pērn ir būtiski palielinājies aizturēto kontrafakto preču vienību skaits. Kopumā tika aizturētas 81484 kontrafakto preču vienības, kas salīdzinājumā ar 2016.gadu bija par 26920 preču vienībām vai 49,3% vairāk.

VID Muitas pārvaldes dati liecina, ka 2017.gadā visvairāk tika izņemti apavi ar viltotām preču zīmēm – 44% no kopējā viltoto preču daudzuma. 31% no izņemtajām precēm bija medikamentu viltojumi, 13% - apģērbu, 3,4% - mobilo telefonu un to daļu viltojumi. Gandrīz 9% no kopējā daudzuma veido somu, pulksteņu, parfimērijas un citu preču, kā arī emblēmu  viltojumi.

Viltotāji aktīvi izmanto modernās informācijas tehnoloģijas un sociālos tīklus, kļūst aizvien labāk organizēti un finansēti, it sevišķi, pieaugot preču piegādes ātrumam, izmantojot tirdzniecības iespējas internetā.

Lai Latvijas iestāžu pasākumus cīņā pret intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem padarītu efektīvākus, no 22. līdz 24.maijam Rīgā notiks reģionālais seminārs Baltijas un Ziemeļvalstu tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem “Cīņa pret viltotām precēm, kas var apdraudēt cilvēku dzīvību un veselību vai citas indivīda intereses”. To organizē Patentu valde sadarbībā ar Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroju (EUIPO) un VID Muitas pārvaldi. Triju dienu seminārā vadošie Eiropas eksperti dalīsies labākajā praksē cīņai pret viltojumiem un pirātismu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti