Pēta, vai sojas pupiņas Latvijā izaug tikpat kvalitatīvas kā dienvidvalstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vairāki zemnieki iemēģinājuši roku sojas audzēšanā ar mainīgām sekmēm, un selekcionāri arvien turpina radīt ziemeļu zonai piemērotākas sojas šķirnes. Agroresursu un ekonomikas institūta zinātnieki pēta sojas audzēšanas iespējas Latvijā.

Institūta vadošā pētniece un projekta zinātniskā vadītāja Sanita Zute stāsta, ka soja ir ļoti vērtīga tās sabalansētā proteīna dēļ, tāpēc tā varētu ieinteresēt ne tikai lopbarības, bet arī pārtikas ražotājus.

"Domājam, ka interese ir ne tikai lopbarības ražotājiem, bet arī pārtikas ražošanas sektoram. Tieši tas ir mūsu projekta uzdevums - paskatīties, vai Latvijā ražotā soja ir tikpat kvalitatīva un tikpat vērtīgā kā tā soja, ko ievedam no dienvidvalstīm. Domāju, ka lauksaimniekus interesē šī jaunā suga," skaidro Zute.

Par to, kādi ir projekta rezultāti, pētnieki piektdien plašāk stāstīs sojas kultūrai veltītā seminārā Agroresursu un ekonomikas institūta Stendes pētniecības centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti