Panorāma

JRT jaunajā sezonā pārveidos visumu

Panorāma

ZZS tiekas ar premjeru

Tapis jauns miljonāru saraksts

Pērn visvairāk nopelnījis uzņēmējs Riekstiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pagājušajā gadā Latvijā visvairāk nopelnījis publicitāti nemīlošais informāciju tehnoloģiju jomā strādājošais uzņēmējs un SIA „Mikrotīkls” līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš, kurš pērn kļuvis par astoņiem miljoniem latu bagātāks, secināts žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, kā arī finanšu korporācijas „Laika stars” kopīgi veidotajā pētījumā.

Otrā vietā ar nopelnītiem septiņiem miljoniem latu ir „AB.LV Bankas” līdzīpašnieks Oļegs Fiļs. Trijnieku noslēdz ilggadējais “Kurzemes degviela” saimnieks Argolds Lūsiņš ar 6,5 miljoniem latu,

Kopumā baņķieri, farmācijas biznesa pārstāvji un pēdējo gadu laikā arī lauksaimnieki ir tie, kuri veido Latvijas miljonāru sarakstu. Pētnieki atklāj, ka uzņēmējiem gūt lielus ienākumus ātrā ceļā, kas savulaik bija izplatīta parādība, tagad ir visai sarežģīti. Pelnītāju veiksme galvenokārt balstīta uz mērķtiecīgu, intensīvu darbu un prasmi ilgtermiņā darboties.

„Ir miljonāri veterāni, bet viņu skaits ir neliels, tos varam redzēt vairāk jau kā desmit gadus, bet ir arī zaudētāji, tie ir ar nekustamajiem īpašumiem un būvniecību saistītie uzņēmēji,” saka datu apstrādes uzņēmuma „Lursoft” pārstāve Daiga Kiopa. Miljonāru saraksts atklāj arī lielākos zaudētājus. Topa augšgalā ir SIA „MIG Holding” īpašnieks Edgars Golts, bijušais SIA „Nordic Food” padomes loceklis Ivo Luka–Indāns, kā arī uzņēmējs Eduards Pogorelovs. Pētnieki arī norāda, ka katru gadu iekļūt bagāto cilvēku sarakstā ir aizvien vieglāk. Piemēram, šoreiz pietika vien ar pusmiljonu, iepriekš summas ir bijušas krietni lielākas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti