Pērn jaunizsniegto hipotekāro kredītu apjoms audzis par 11,5 procentiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pērn jaunizsniegto hipotekāro kredītu apjoms audzis par 11,5%, informēja Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis. Pagājušajā gadā izsniegto hipotekāro kredītu kopējā summa bija aptuveni 320 miljoni eiro un to skaits bija astoņi ar pusi tūkstošu. Piektā daļa no tiem izsniegta valsts garantiju atbalsta programmas jaunām ģimenēm ar bērniem ietvaros. 

Tikmēr ar "nolikto atslēgu” principu no kopējā apjoma izsniedza ap 1% hipotekāro kredītu.  Komercbanku asociācijas padomnieks Teodors Tverijons norādīja, ka hipotekāro kredītu izsniegšanas pieaugums skaidrojams ar iedzīvotāju ienākumu pieaugumu un līdz ar to pārliecību par savu nākotni.

Arī samazinoties negatīvajām krīzes sekām, atbrīvojās iespējas arī bankām vairāk, intensīvāk kreditēt. Iepriekšējos gados bankas ne sevišķi intensīvi to darīja ne jau tāpēc, ka būtu kaut kādi ļauni nodomi vai vienkārši negribēšanas pēc, bet tādi bija ekonomiskie, finansiālie apstākļi, kas neļāva bankām kreditēt, kā tas bija pirms pieciem vai desmit gadiem, sacīja Tverijons.

Ar katru gadu negatīvā krīzes ietekme samazinās un kreditēšanas iespējas palielinās, un plus vēl noteikti ir trešais aspekts - noteikti pozitīva loma hipotekāro kredītu izaugsmē ir valsts galvojumu programma ģimenēm, uzsvēra Komercbanku asociācijas padomnieks. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti