Pērn ASV, ES un Indijā kritusies fosilā kurināmā izmantošana elektrības ieguvei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pērn Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), Eiropas Savienībā (ES) un Indijā samazinājusies fosilā kurināmā izmantošana elektroenerģijas ražošanā, bet kopējās enerģijas jaudas augušas. Par to ziņo ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz iegūtajiem enerģijas ražošanas datiem. Tie arī norāda, ka enerģijas ieguve no atjaunojamajiem resursiem pērn pirmo reizi augusi daudz ātrāk par kopējo saražotās enerģijas apjomu.

Pērn ASV, ES un Indijā kritusies fosilā kurināmā izmantošana elektrības ieguvei
00:00 / 00:58
Lejuplādēt
ASV, ES un Indija ir trīs no četriem lielākajiem fosilā kurināmā enerģijas ražotājiem. Zviedrijas Čalmera Tehniskās universitātes enerģētikas profesora Tomasa Koberjera sniegtie dati ziņu aģentūrai "Reuters" norāda, ka fosilā kurināmā izmantošana elektroenerģijas ražošanā šajos reģionos pērn ir samazinājusies.

 

Pēdējo reizi samazinājums konstatēts 2009. gadā pēc globālās finanšu krīzes, kad tajā pašā laikā samazinājās kopējais pasaulē saražotais elektroenerģijas daudzums.

Dati arī norāda, ka enerģijas ieguve no atjaunojamajiem resursiem pērn pirmo reizi augusi daudz ātrākā tempā, nekā kopējais saražotās enerģijas apjoms.

Profesors uzskata – šie dati liek domāt par to, ka šis ir pagrieziena punkts un fosilā kurināmā laikmeta beigas ir tuvu. Viņaprāt, šādu krasu atšķirību starp fosilo kurināmo un atjaunojamo resursu izmantošanu veicina ekonomikas faktori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti