Eiro fokusā

Daugavpilī ienāk pasaules mēroga kompānija, kas ražos termokameras

Eiro fokusā

Darbs attālināti: darba ņēmēja un darba devēja tiesības ārkārtas situācijā

Piektdaļai mājsaimniecību mājokļu izdevumu segšana 2020.gadā bija ļoti apgrūtinoša

Pērn 27,2% mājsaimniecību ikdienas izdevumus sedza ar grūtībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2020. gadā 27,2% mājsaimniecību savus ikdienas izdevumus sedza ar grūtībām vai ar lielām grūtībām, kas ir par 1,4 procentpunktiem mazāk nekā 2019. gadā, kad šādas grūtības bija 28,6% mājsaimniecību, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Nemainīgs ir saglabājies mājsaimniecību īpatsvars, kas savus ikdienas izdevumus sedza ar nelielām grūtībām vai samērā viegli (62,4% 2019. gadā un 62,8% 2020. gadā). Savukārt ir nedaudz palielinājies to mājsaimniecību īpatsvars, kas savus ikdienas izdevumus sedza viegli vai ļoti viegli – no 9% 2019. gadā līdz 10% 2020. gadā.

Rīgas un Pierīgas mājsaimniecības visoptimistiskāk vērtēja savas iespējas segt nepieciešamos ikdienas izdevumus – 12,9% Rīgas mājsaimniecību un 10,5% Pierīgas mājsaimniecību apgalvoja, ka ikdienas izdevumus sedz viegli vai ļoti viegli. Lielākā daļa mājsaimniecību Vidzemē un Kurzemē norādīja, ka tos sedz ar nelielām grūtībām vai samērā viegli (attiecīgi 68,5% un 66,9%). 

Zemgalē un Latgalē aptuveni trešdaļa mājsaimniecību pesimistiski vērtē savas iespējas segt ikdienas izdevumus – attiecīgi 35,1% un 32% mājsaimniecību atzina, ka tas sagādā grūtības vai lielas grūtības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti