Pensionāru federācija aicina valdību nesniegt garantiju Grieķijas aizdevumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas pensionāru federācijas valde aicina valdību atteikties no jebkādu garantiju sniegšanas ārvalstu aizdevējiem Grieķijas kredīta nodrošināšanai, paziņojumā medijiem norāda organizācija.

Pensionāru federācija norāda, ka Eiropas Savienība gatavojas piešķirt jaunu daudzu desmitu miljardu kredītu Grieķijai, kā garanti šim kredītam būs Eiropas Savienības dalībvalstis, tajā skaitā Latvija.

„Latvijas garantētie vairāk par 200 miljoniem eiro faktiski būs valsts papildus izdevumi, jo līdzšinējā prakse rāda, ka Grieķija negatavojas atdot nevienu no piešķirtajiem kredītiem, kuru kopsumma sasniegs šīs valsts finanšu sistēmai astronomisku lielumu – vairāk par 300 miljardiem eiro,” norāda federācija.

Tajā pašā laikā pensionāru organizācija atgādina, ka valdība noraidījusi priekšlikumu par pensiju indeksāciju palielinātā apmērā, kas prasa vairākus miljonus eiro, motivējot to ar finanšu resursu trūkumu.

„Uzskatām, ka valdība, kas ignorē tautas intereses, nav tiesīga vadīt valsti,” pausts organizācijas paziņojumā.

Jau ziņots, ka eirozonas valstu vadītāji un Grieķijas valdība pirmdiena, 13.jūlijā, panāca vienošanos par nākamā aizdevuma piešķiršanu. Tas notiks gadījumā, ja Grieķija līdz 15.jūlijam pieņems vairākus likumus par pensijas sistēmas un nodokļu  sistēmas reformu un citiem jautājumiem.

Ja Grieķijas parlaments atbalstīs valdības iecerētos budžeta konsolidēšanas pasākumus, tad valsts saņems līdz 86 miljardiem eiro lielu aizdevumu. Tas nepieciešams, lai glābtu Grieķiju no maksātnespējas un iespējamās iziešanas no eirozonas.

Grieķiem arī būs jāgarantē, ka valsts statistikas birojs savā darbībā būs neatkarīgs. Savulaik tieši šis birojs bija atbildīgs par viltotu datu sniegšanu saistībā ar Māstrihtas kritēriju izpildi, kas ir izšķiroši valsts uzņemšanai eirozonā. Ceturtais uzdevums ir Fiskālās disciplīnas padomes izveide. Minētās primārās aizdevēju prasības Grieķijai jāizpilda līdz 15.jūlija pusnaktij.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti