Pensijas neapliekamo minimumu 2021.gadā palielinās līdz 330 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saeima ceturtdien, 27.septembrī, galīgajā lasījumā atbalstīja steidzamības kārtībā virzītos Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likuma grozījumus, kas paredz ar IIN neapliekamo minimumu 2021.gadā palielināt līdz 330 eiro mēnesī.

Neapliekamais minimums pensijai pērn bija 235 eiro, bet šogad tas palielināts līdz 250 eiro mēnesī. Ar IIN neapliekamo minimumu pensijām 2019.gadā plānots celt līdz 270 eiro, bet 2020.gadā – līdz 300 eiro mēnesī. Turpmāku neapliekamā minimuma kāpumu līdzšinējā likuma redakcija neparedzēja.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāts Einārs Cilinskis (Nacionālā apvienība) parlamenta sēdē norādīja: tā kā jāgatavojas vidēja termiņa valsts budžeta pieņemšanai, būtu pareizi jau tagad vienoties par turpmāku ar IIN neapliekamā minimuma celšanu pensijām. Atsevišķi deputāti izteikuši vēlmes neapliekamo minimumu pensijai turpmākajos gados celt straujāk, taču ar Finanšu ministriju saskaņots priekšlikums par nepaliekamā minimuma celšanu līdz 330 eiro mēnesī 2021.gadā.

Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (Zaļo un Zemnieku savienība) Saeimas sēdē atzīmēja: lai arī ir aicinājumi pensijas neapliekamo minimumu celt straujāk, tomēr tas jādara pakāpeniski – "soli pa solim". Primāri jādomā par tiem cilvēkiem, kas saņem mazas vai ļoti mazas pensijas.

Likuma grozījumus atbalstīja visi Saeimas sēdē klātesošie 87 deputāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti