Pēdējos trīs gados VNĪ sakārtojis vairāk nekā pusi no tā portfelī esošajiem degradētajiem objektiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi” 2020. gadā, mērķtiecīgi strādājot pie nodoto degradēto valsts īpašumu sakārtošanas, pārdošanas vai nodošanas citām iestādēm, par 77 samazinājis degradēto īpašumu skaitu, bet kopš 2018. gada sakārtojis pusi no saviem īpašumiem.

2020. gadā pārdotas 59 vidi degradējošas būves, četras būves nojauktas, pieci objekti nodoti valdījumā citām publiskajām personām, tādējādi radot iespēju to jaunai attīstībai, deviņas kultūrvēsturiskas ēkām atjaunotas fasādes vai jumti un degradācijas pazīmes novērstas.

Zināmākie no pērn atjaunotajiem objektiem ir Latvijas Vēstures un kuģniecības muzejs, Farmācijas muzejs, iemīļotā izstāžu zāle “Arsenāls”, kā arī administratīvās ēkas - Ekonomikas ministrijas ēka un Tiesībsarga birojs.

Andris Vārna par VNĪ īpašumiem un to sakārtošanu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Kopš 2018. gada, kad portfelī kopumā bija ap 200 īpašumiem, līdz šim brīdim mēs esam sakārtojuši vairāk nekā pusi. Šobrīd mums ir 96 objekti. No tiem 70 atrodas reģionos, 26 - Rīgā. Katru gadu mums ir plāns - 20 plus objekti. Jāsaprot, ka katrs objekts prasa zināmu darba ieguldījumu un zināmas izmaksas. VNĪ pārvaldīšanā esošo īpašumu skaits ir mainīgs. Katru gadu pie mums valdījumā vai pārvaldīšanā nonāk īpašumi, kam nav vairs rasts pielietojums publiskajai funkcijai un valsts iestādēm, tāpat arī bezsaimnieka manta, piemēram, likvidētu uzņēmumu īpašumi. Lielākoties, lai neteiktu visi, šie īpašumi ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī un būves daļēji vai pilnīgi sagruvušas," skaidro VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti