Pēdējā mēnesī interesi par maksātnespējīgās AS «Dzintars» ēku kompleksu un zemi izrādījuši 3 investori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Piedzīvojot vienu neveiksmīgu izsoli, kādreizējā Latvijas lepnuma, tagad maksātnespējā nonākušā uzņēmuma AS “Dzintars” zemi, ēkas un iekārtas potenciālajiem pircējiem tiek piedāvāts iegādāties individuāli, uzklausot katra iespējas un piedāvājumu. Līdz šī gada beigām  īpašumu ir iecerēts pārdot, un potenciālie investori tiek uzrunāti arī ārpus Latvijas. Interesi izrādījuši trīs potenciāli pircēji.

ĪSUMĀ:

  • Maksātnespējā nonākušā “Dzintara” ražotnē ir 52 ēkas 6,5 hektāru platībā.
  • Pārdošana uzticēta “Immostate”, kam ir līgums ar maksātnespējas administratoru.
  • Labāko piedāvājumu iesniegs administratoram, tas būs jāsaskaņo ar kreditoriem.
  • Sākuma cena par zemi un ēkām ir 6,9 miljoni eiro.
  • Pēdējā mēnesī interesi par ēku kompleksu izrādījuši jau trīs investori.
  • Iecerēts nekustamo īpašumu pārdot līdz šī gada beigām.   
  • Kosmētikas ražotāju asociācijas vadītāja: Šis īpašums vairs nav piemērots kosmētikas ražošanai.
  • Viņasprāt, ēkām vajadzīgs īpašnieks, kas tur attīsta biroju vai dzīvojamo fondu.
  • Cits stāsts ir par “Dzintara” zīmoliem,  bija reģistrēti ap 40 preču zīmoli.  
  • Pirmās kārtas piedāvājumu iesniegšana zīmolu iegādei noslēgsies 7. jūlijā.
  • Bet līdz tam visa informācija par interesentu skaitu ir konfidenciāla.
  • "Dzintara" lielāko kreditoru  - VID un  "Altum" -  prasījums ir 16,9 miljoni eiro.
  • Meklē pircēju arī “Dzintara” kustamajai mantai.

Interesi par maksātnespējīgās AS «Dzintars» ēku kompleksu un zemi izrādījuši 3 investori
00:00 / 04:01
Lejuplādēt
Kopumā kādreizējā kosmētikas ražošanas jomas flagmaņa “Dzintars” ražotnes teritorijā ir 52 ēkas, kas ir izvietotas 6,5 hektāru platībā.

Vēsturiskā objekta pārdošanu uzticēts veikt nekustamā īpašuma uzņēmumam “Immostate”, kuram ir līgums ar maksātnespējas administratoru par īpašuma pārdošanu.

Labākais saņemtais piedāvājums tiks iesniegts administratoram, kuram tas būs jāsaskaņo ar kreditoriem.

Sākuma cena par zemi un ēkām ir 6,9 miljoni eiro, bet katrs no potenciālajiem investoriem var piedāvāt augstāku cenu.

“Immostate” vadītāja Ilze Mazurenko atklāja, ka pēdējā mēnesī interesi par ēku kompleksu izrādījuši jau trīs investori. Iecerēts nekustamo īpašumu pārdot līdz šī gada beigām.   

“Redzam, ka interese ir salīdzinoši liela. Es ceru, ka, tiklīdz interese būs konkrētāka, tad mēs varēsim arī procesu beigt. Nav jau doma mūžīgi gaidīt. No vietējā tirgus ir viens interesents, un pārējie ir no Lietuvas un Igaunijas. Tas ir tas, ko es varu atklāt. Ne nozari, ne vārdus es jums nosaukt nevaru. Tā kā iekārtas atrodas īpašuma telpās, tad mums vairāki klienti izteikuši interesi iegādāties gan nekustamo īpašumu, gan iekārtas un turpināt ražošanu,” informēja Mazurenko.

Viņa atklāja, ka par īpašumu interesi izrādījis arī kāds Francijas smaržu ražotājs, taču tas vairāk interesējies par paša zīmola “Dzintars” iegādi, ne ražotni.

Latvijas Kosmētikas ražotāju asociācijas (LAKRA) valdes priekšsēdētāja Ieva Plaude-Rēlingere uzsver, ka konkrētais nekustamais īpašums vairs nav piemērots kosmētikas ražošanai.

Viņasprāt, ēkas kompleksam vajadzīgs tāds īpašnieks, kas tur attīsta biroju vai dzīvojamo fondu.

Cits stāsts ir par “Dzintara” zīmoliem, kuriem Ieva Plaude-Rēlingere saskata nākotnes potenciālu. Kopumā “Dzintaram” bija reģistrēti ap 40 preču zīmoli.  

“Vērtīgākie ir divi – “Dzintars” un “Nivea”. Tā kā tas ir maksātnespējas process, jo “Dzintars” bankrotēja, tad tiek ievērota stingra procedūra pārdošanas procesā. Lai nodrošinātu visiem pircējiem vienādas tiesības un, latviski runājot, nekas netiktu sarunāts zem galda. Un arī faktiski lai kreditori, kas šajā gadījumā ir valsts, saņemtu maksimāli lielāko cenu. Arī par zīmoliem. Ne tikai par nekustamo īpašumu,” norādīja Ieva Plaude-Rēlingere.

Pirmās kārtas piedāvājumu iesniegšana zīmolu iegādei noslēgsies 7. jūlijā. Bet līdz tam visa informācija par interesentu skaitu ir konfidenciāla.

Kopumā "Dzintara" lielākie kreditori  - Valsts ieņēmumu dienests un attīstības finanšu institūcija "Altum" - iesnieguši prasījumus par 16,9 miljonu eiro.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa "Dzintaru" par maksātnespējīgu pasludināja 2019. gada 12. novembrī.

"Altum" pārstāve Sandra Eglīte norādīja, ka nevar atklāt “Dzintara” parāda atlikumu, tomēr pirmās kārtas nodrošinātā kreditora statuss un vēl neatgūtā finansējuma atlikuma apjoms maksātnespējas procesa ietvaros ļauj prognozēt līdzekļu atgūšanu pilnā apjomā.

“Mēs tāpat kā ikviens kreditors esam ieinteresēti parāda iespējami ātrā atgūšanā. Maksātnespējas procesā notiekošo īpašumu pārdošanu organizē un vada tiesas iecelts maksātnespējas administrators, un šajos jautājumos pilnībā paļaujamies uz maksātnespējas administratora kompetenci, organizējot ātru un efektīvu procesu. Rūpīgi sekojam procesam un ceram, ka īpašumu izdosies pārdot paredzētajā laikā, vienlaikus vērtēsim tālākos soļus, ja gadījumā pārdošanas darījums paredzētajā laikā tomēr nenotiks,” pauda Eglīte.

Šobrīd teritorijā atrodas arī bijušās ražotnes "Dzintars" kustamā manta - parfimērijas un kosmētikas ražošanas iekārtas, kā arī transports un citas mantas. Kopumā 749 vienības. Arī tām tiek meklēts pircējs.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti