Rīta intervija

Ministru prezidents Māris Kučinskis par jaunumiem Latvijas politikā

Rīta intervija

LDTA Padomes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis par degvielas cenu kritumu

Lidostas "Rīga" padomes vadītājs Juris Kanels par Viļņas lidostas rekonstrukciju

Pēc Viļņas lidostas rekonstrukcijas «Rīgas» lidostā neprognozē straujas pārmaiņas tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai gan pēc 35 dienu pārtraukuma darbību atjaunos Viļņas starptautiskā lidostas, Baltijas aviopārvadājumu tirgū straujas pārmaiņas tas nenesīs, intervijā Latvijas Radio lēsa lidostas „Rīga” padomes vadītājs Juris Kanels.

Ceturtdien, 17.augustā, pēc rekonstrukcijas darbu atsāks Viļņas lidosta, kas bija slēgta 35 dienas un kas šajā laikā piedzīvojusi vērienīgākos darbus 20 gadu laikā. Lidostā veikti rekonstrukcijas darbi gandrīz 19 miljonu eiro vērtībā.

Neraugoties uz kaimiņvalsts lidostas vērienīgu rekonstrukciju, Kanels prognozēja, ka tas aviopārvadājumu tirgu Baltijā ātri nemainīs un neietekmēs Rīgas lidostas pozīciju.

Vienlaikus viņš atzina, ka pakāpeniski šis tirgus mainās – pirms desmit gadiem lidosta Rīgā apkalpoja pusi Baltijas pasažieru, bet tagad tie ir 44-45%. Rīgai par labu nāk tas, ka Latvijā ir savs nacionālais aviopārvadātājs “airBaltic”, uzsvēra Kanels.

“Lietuvā un Igaunijā labu, stipru nacionālu [avio] pārvadātāju nav, un tas ir viens no viņu mīnusiem un mūsu plusiem. Ja tur būtu arī savas spēcīgas nacionālās kompānijas, tad es pieņemu – arī pasažieru skaits tur varētu būt lielāks,” sacīja lidostas padomes vadītājs.

Tas gan nenozīmējot, ka Rīgas lidosta strādā sliktāk, esot gluži pretēji – apkalpoto klientu skaits aizvien pieaug. Arī konkurentiem, norādīja Kanels.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti