Pēc reformas atalgojums valsts uzņēmumu šefiem kopumā pieaugs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vidējais atalgojums valsts kapitālsabiedrību vadībai pēc Pārresoru koordinācijas centra (PKC) virzīto noteikumu atbalstīšanas kopumā varētu pieaugt, to Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" atzina PKC vadītājs Pēteris Vilks.

Pēc viņa teiktā, noteikumi sagatavoti saskaņā ar likumā noteikto. "Tas mērķis ir, lai šis atalgojums būtu konkurētspējīgs un samērojams arī ar privāto sektoru. Skaidrs, ka valsts kapitālsabiedrības darbojas līdzīgi kā privātās kapitālsabiedrības un konkurē arī attiecībā uz darbaspēka piesaisti," teica Vilks.

Viņš klāstīja, ka jaunie noteikumi būtiski neatšķiras no pašreizējiem. Galvenā atšķirība ir tā, ka kapitālsabiedrības tiek sadalītas mazās, vidējās, lielās un īpaši lielās. Katrai kapitālsabiedrībai noteikts koeficients, ko piemēros iepriekšējā gada vidējai darba samaksai, lai noteiktu attiecīgā uzņēmuma valdes vai padomes locekļu atalgojumu.

PKC: Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem valsts uzņēmumu vadības atalgojums kopumā pieaugs
00:00 / 08:33
Lejuplādēt

"Caurmērā šis atalgojums pieaugs. Tas regulējums ir padarīts atklātāks, jo ir skaidri tie kritēriji," teica Vilks, norādot, ka tagad ir tā – jo lielāka ir valsts kapitālsabiedrība, jo tās vadībai ir mazāk konkurētspējīgs atalgojums, salīdzinot ar privāto sektoru.

PKC vadītājs gan norādīja, ka galavārds par atalgojuma apmēru būtu jāpieņem kapitālsabiedrību turētājam.

Vilks piebilda, ka divu nedēļu laikā noteikumus plānots saskaņot ar ministrijām un pēc tam virzīt izskatīšanai valdībā. Plānots, ka jaunie noteikumi stāsties spēkā 2016.gadā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar PKC virzītajiem noteikumiem valsts kapitālsabiedrību valdes priekšsēdētājiem atalgojums būs atkarīgs no uzņēmuma lieluma, tomēr tas nevarēs būt lielāks par 7650 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti