Pēc optimistiska scenārija lidosta «Rīga» šogad apkalpos 2 miljonus pasažieru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šogad starptautiskajā lidostā "Rīga" pēc optimistiskām prognozēm varētu būt apkalpoti divi miljoni pasažieru – aptuveni tikpat daudz cik pērn, intervijā Latvijas Radio sacīja lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

Viņa norādīja, ka patlaban lidostas apkalpoto pasažieru skaits pieaug, piemēram, jūlijā tas bija teju uz pusi lielāks nekā jūnijā, taču augustā tik strauju pieaugumu Odiņa vairs neprognozēja. Viņa lēsa, ka, noslēdzot šo mēnesi, pieaugums varētu būt virs 15%. Līdzīgu prognozi pret jūliju lidostas "Rīga" vadītāja minēja arī septembrim, kad pieaugums varētu apstāties.

Savukārt par rudens mēnešiem pilnīgas skaidrības nav, jo būs jālūko, kā attīstīsies situācija ar Covid-19 vīrusa delta varianta izplatību.

Odiņa arī informēja, ka šogad zaudējumi plānoti lielāki nekā pērn, proti, ap 18 miljoniem eiro, savukārt pērno gadu lidosta noslēdza ar 15,5 miljonu eiro zaudējumu. Viņa gan minēja, ka jūnija beigās saņemtais valsts atbalsts palīdzēs tos segt, kā arī nokārtot uzņēmuma saistības.

Lidostas vadītāja pastāstīja, ka liela daļa aviopārvadātāju ir atsākuši lidojumus, tāpat klāt nākušas dažas jaunas čarterkompānijas. Vispopulārākais šīs jomas pārvadātāju galamērķis šobrīd ir Turcijas kūrorts Antālija, uz kuru lido vairākas lidsabiedrības.

Liels pieaugums ir vērojams arī kravas pārvadājumu jomā – šis segments patlaban ir krietni palielinājies, ja salīdzina ar pirmspandēmijas līmeni, turklāt kravas pārvadājumu nodrošināšanu vairāk uzņēmušās tieši kompānijas, kas specializējas šajā jomā, jo kādreiz liela daļa kravas pārvadājumu notika ar pasažieru reisiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti