Aizliegtais paņēmiens

Aizliegtais paņēmiens. "Sankcijas. Rietumu priekškars aizveras"

Aizliegtais paņēmiens

Aizliegtais paņēmiens. "E-pasta vēstule no valsts"

Aizliegtais paņēmiens. "Putina melu mašīna"

Pēc Maskavas iebrukuma Ukrainā «Food Union» pārrauj saites ar Krievijas un Baltkrievijas partneriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu, ko atbalstīja arī Baltkrievija, piena produktu, konditorejas un saldēto produktu ražotājs "Food Union" pārrāvis “visas saiknes ar partneriem Krievijā un arī Baltkrievijā”, LTV raidījumam “Aizliegtais paņēmiens” sacīja viens no uzņēmuma līdzdibinātājiem, ģenerāldirektors Baltijā un NVS valstīs Sergejs Beshmeļņickis, kurš pats ir no Luhanskas, bet vēlāk pārcēlies uz Krieviju.  

“Es pateikšu par sevi, mana nostāja ir viennozīmīga – nē karam! Tā [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina agresija, agresija no visiem iekšējiem atbalstošajiem spēkiem Krievijā pret brāļu tautu… Tam nav nekāda attaisnojuma. Tas ir karš, kā mēs redzam, tā ir arī humānā katastrofa un šausmas, ko mēs likvidēsim daudzus gadus, un mēs, protams, tajā piedalīsimies un palīdzēsim,” pauda uzņēmējs.

“Mēs pārrāvām visas saiknes ar partneriem Krievijā un arī Baltkrievijā,” sacīja Beshmeļņickis.

Viņš atklāja, ka tā ir traģēdija arī viņam pašam un viņa ģimenei, jo viņš piedzima Ukrainā, Luhanskā, līdz 22 gadu vecumam tur dzīvoja, gāja skolā un nodarbojās ar futbolu.

“Mani vecāki 2014. gadā, kad tas sākās Luhanskā, no turienes pārcēlās dzīvot uz Latviju. Tagad nodarbojos ar savu tuvinieku un radinieku evakuāciju, jo apmēram 95% manu radinieku dzīvo Ukrainā. Viņi bija spiesti bēgt 2014. gadā, kopš sākās karš Luhanskā, un apmesties citās Ukrainas pilsētās. Un tagad viņi atkal iet cauri šim ārprātam. Burtiski vakar manu māsīcu ar bērniem izvedām ārā no Ukrainas,” stāstīja uzņēmējs.

“Gribas ticēt, ka tas ir traks sapnis, bet tad, kad iedzer divas, trīs krūzītes ar kafiju, tu saproti, ka par nožēlu, tas nav sapnis, bet jaunā realitāte. Smagi, bet cenšos. Mana misija, un man tā ir vieglāk, ka mani uzkrājumi būs ne tikai radinieku atbalstam, bet nonāks pie visiem ukraiņiem. Es paprasīju akcionāriem, lai to palīdzības virzienu Ukrainai varu personīgi vadīt. Tas būs mans ieguldījums,” sacīja uzņēmējs.

"Food Union" jau dažas dienas pēc kara sākuma pauda atbalstu Ukrainas tautai, ziedojot pārtikas produktus, sniedzot finansiālu atbalstu, kā arī pauda gatavību uzņemt Ukrainas bēgļus darbā savās Latvijas un Igaunijas ražotnēs.

"Food Union" eksportē produktus uz vairāk nekā 30 valstīm, no kurām lielākās (pēc eksporta apmēra portfelī) ir Lietuva, Ukraina, Azerbaidžāna, Igaunija, Norvēģija, Dānija, Lielbritānija, Taivāna, Rumānija, Polija un citas. Uz Kaļiņingradu Krievijā tika eksportēts saldējums nenozīmīgā 1% apmērā no visa eksporta portfeļa, kas šobrīd ir pārtraukts. Tāpat pārtraukti iepirkumi no Krievijas, informēja uzņēmums.  

KONTEKSTS:

"Food Union" grupā ir Latvijas "Rīgas Piena kombināts", kas 2020.  gada februārī pievienoja RPS, un "Valmieras piens", tāpat grupā ir lielākais saldējuma ražotājs Igaunijā "Premia", lielākais saldējuma ražotājs Dānijā "Premier Is" un saldējuma izplatītājs "Hjem Is", saldējuma ražotājs Norvēģijā "Isbjrn Is", saldējuma ražotājs Rumānijā "Alpin57Lux" un saldējuma ražotājs Baltkrievijā "Ingman Ice Cream". "Food Union" ir arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā.

Koncerna lielākais akcionārs ir uzņēmējs no Krievijas Andrejs Beshmeļņickis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti